Nickerie.Net, vrijdag 02 november 2007


LVV boost rijstproductie Saramacca en Coronie

Paramaribo - Het ziet er goed uit voor rijstverbouwers van Saramacca en Coronie. Volgens een persbericht van het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij , wordt er in het Larecogebied in Saramacca goed geoogst.

In totaal is ruim 603 hectare ingezaaid, daarvan is 535 hectare ingezaaid met het Raimoen rijstras bestemd voor veevoer. De andere 50 hectare is ingezaaid met Adron variŽteit 112. LVV meent dat de productie meer dan het vorig seizoen is ook voor het komend seizoen zal ruim 20 procent meer worden gezaaid. Het succes van deze boost wil het ministerie toeschrijven aan de gunstige marktontwikkelingen in de rijstsector, zoals een goede prijs en gestadige afzet. Ook de voorlichting van LVV moet aan dit succes worden opgehangen.

In Coronie zijn vooraf aan de inzaai van 350 hectare, alle natte en droge infrastructuur aangepakt. Hierbij zijn kanalen, lozingen en kreken opgeschoond. Dammen zijn ook in orde gemaakt. Inmiddels is de oogst al begonnen en de veronderstelling is dat voor het komend seizoen er 30 procent meer ingezaaid zal worden.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

31-10-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics