Nickerie.Net, zaterdag 03 november 2007


Backtrack route per 1 november weer open

NICKERIE – De backtrack in Nickerie is weer opengesteld. Dit wordt bevestigd door districtscommissaris (dc) Bhagwatpersad Shankar. Aan Times zegt de dc dat er een registratie heeft plaatsgevonden, die woensdag is geëindigd. Gebleken is dat ongeveer 40 boten zijn ingeschreven. “Hiervan zijn slechts 20 goed bevonden, 12 uit Suriname en 8 uit Guyana”, zegt de dc, die eraan toevoegt dat er criteria zijn gesteld om toegelaten te worden.

Zo moeten de boten een certificaat hebben van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), de bootjes, als ook de opvarenden zullen verzekerd moeten worden en de vervoerders zullen een ook cursus ‘Veilig Varen’ moeten hebben afgerond. Voor de rest blijven de geldende regels van kracht.

Er zal een overeenkomst getekend moeten worden, zodat voor alle partijen duidelijk is welke regels er gelden bij de exploitatie van de backtrackroute. Tegen boothouders die zich niet aan deze regels houden, zullen sancties getroffen worden, waarschuwt de burgervader. Deze sancties zullen variëren van schorsing tot het uit de vaart halen van de bootjes.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Times of Suriname

02-11-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics