Nickerie.Net, zaterdag 03 november 2007


Minister Fernald geeft startsein 65 jaar militaire kapel

Geplaatst: 03/11/2007

Nickerie -  Minister Ivan Fernald van Defensie, die aanvankelijk niet meer zou afreizen naar Nickerie, heeft ter elfder ure toch besloten naar het westen te vliegen met een delegatie. De minister werd door de commissieleden 65 jaar militaire kapel en legerstaf heel hartelijk verwelkomd bij zijn aankomst op de Nickerie Airport. De commissie in Nickerie onder leiding van Freddy Tawjoeram heeft de afgelopen periode samen met de commissie in Paramaribo onder leiding van Majoor Martopawiro Remy, bergen werk verzet om alles voor het startsein voor te bereiden.

De minister en delegatieleden uit Paramaribo zijn bijzonder onder de indruk van de gedrevenheid en het enthousiasme, waarmee de commissie als een hecht team haar werk doet. Dit heeft erin geresulteerd dat het startsein vanuit Nickerie is gegeven. Voorzitter Tawjoeram deelde desgevraagd mede dat op 17 november de militaire kapel jarig is en dat in dit kader er vanuit de Nederlandse Antillen zeker twee kapellen Nickerie zullen aandoen. Zo zal een kapel op 17 november na een rondmars door Nickerie, in de avonduren een openluchtconcert geven voor het commissariaatgebouw. Tawjoeram vertelde verder dat op 20 november er ook een jeugdkapel Nickerie zal aandoen en speciaal voor de jongeren zal optreden.

Los hiervan staan er ook muziekworkshops op schema voor deze periode. Het startsein werd middels het aansteken van de feestfakkel door de minister gegeven. Gekoppeld aan dit startsein was er ook een “torch run” waarbij de minister de brandende fakkel overdroeg aan Special Olympic atleet Benito Yard die haar verder met andere lopers na ettelijke kilometers hebben overgedragen aan Tawjoeram. Deze minister die gevoel heeft voor sport en muziek, zei ervan overtuigd te zijn dat wat gepland is zeker zal slagen. Voor vertrek uit Nickerie gistermorgen heeft minister Fernald ook een bliksembezoek gebracht aan de militaire politie van Nickerie waar hij kort gesproken had met de aldaar gestationeerde manschappen.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

02-11-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics