Nickerie.Net, maandag 05 november 2007


Voorzitter Comité Herdenking Slachtoffers Suriname: ‘Desi Bouterse lachende derde’

Geplaatst: 05/11/2007

Paramaribo -  Hoofdverdachte Desi Bouterse is de lachende derde door de meningsverschillen in het 8 december-front. Dat vindt Romeo Hoost, voorzitter van het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname, dat onder meer de belangen behartigt van de nabestaanden van de 8 decembermoorden. Hoost vindt dat het Surinaamse justitiële apparaat verzwakt is door het vertrek van advocaat Gerard Spong als adviseur van het Openbaar Ministerie (OM). Het geruzie begon vorige week toen Spong in het actualiteitenprogramma Nova zijn mening gaf over verklaringen van getuigen. Procureur-generaal Soebhaas Punwasi tikte hem daarna op de vingers. Spong bedankte daarop meteen voor de eer.

Ook de advocaat van de nabestaanden, Freddie Kruisland, deed een duit in het zakje door te zeggen dat het Surinaamse OM Spong helemaal niet nodig heeft. Romeo Hoost betreurt het vertrek van advocaat Spong als adviseur van het Surinaamse OM. "Ik vind het vreselijk jammer dat Spong bedankt heeft", zegt Hoost. Met het vertrek van Spong gaat een hoop internationale juridische kennis en ervaring verloren. "Het justitiële apparaat in Suriname is wat betreft de decembermoorden verzwakt", stelt Hoost. "Het front tegen Bouterse is qua kennis verzwakt en Bouterse is nu de lachende derde", meent hij.

Volgens Hoost heeft het vertrek van Spong niet te maken met een ruzie, maar gaat het om een meningsverschil. "Ik vind niet dat Spong te loslippig is geweest. Hij heeft altijd op persoonlijke titel gesproken, nooit commentaar gegeven op de zaak en jarenlang kosteloos zijn medewerking verleend als adviseur." Hoost stelt dat het beter was geweest als beide partijen afspraken hadden gemaakt over hoe om te gaan met publiciteit. "Het is zwak dat dit niet is gebeurd."

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / RNW

05-11-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics