Nickerie.Net, woensdag 12 december 2007


Cricket: Gandhi brengt eind aan overwinningen Dosti uit Amsterdam

NICKERIE – Het is Gandhi zondagmiddag gelukt om een eind te maken aan de overwinningenreeks van Dosti uit Amsterdam, Nederland. Gandhi, waarin tal van jeugdspelers zijn opgenomen, heeft heel goed veldwerk gedaan, waardoor het aantal runs beperkt bleef. Dosti won de toss in het Nickerie Cricketstadion en ging eerst aan bat. De ploeg kwam slechts tot 164 runs voor het verlies van 7 wickets in de toegemeten 30 overs.

Aroen Gokoel, sterspeler van Gandhi, wordt omringd door medespelers nadat hij middels een six de wedstrijd tegen Dosti had beslist.

Vik Tewarie maakte met 37 runs de hoogste score. Gandhi ging daarna aan bat en het was ongetwijfeld Aroen “Chubby” Gokoel, die keer op keer sixes sloeg en de wedstrijd naar zich toe trok. Gandhi maakte uiteindelijk 170 runs voor het verlies van slechts 4 wickets. Gokoel kwam tot 94 runs, not out en werd mede op grond hiervan uitgeroepen tot man-of-the-match. Shyam Tewarie, voorzitter van Dosti, was na afloop van de wedstrijd lovend over het spel van de jongeren bij Gandhi en zei te willen bekijken of een van de spelers binnen de regels die in Nederland gelden, voor zijn team kan worden ingezet. In Nederland mag namelijk slechts een buitenlander worden ingezet. Tewarie sluit niet uit dat ten minste een speler stage kan lopen bij Dosti.

Dosti is gisteren vetrokken naar buurland Guyana om er een wedstrijd te spelen. Aanvankelijk stonden er twee wedstrijden op het programma, maar vanwege vermoeidheid bij de spelers, is door de clubleiding besloten om slechts een wedstrijd te spelen. In de loop van vandaag wordt de ploeg weer in Suriname verwacht.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

06-11-2007


Surinaamse cricketclubs niet opgewassen tegen Dosti

NICKERIE – Dosti Cricket Club is waarschijnlijk een maat te groot voor de Surinaamse cricketclubs. Dit zei Dosti-voorzitter Shyam Tewarie zaterdagmiddag tijdens een korte toespraak na de wedstrijd die zijn club groots had gewonnen van BICC.

Het zeer succesvolle team van Dosti Cricket Club uit Amsterdam, Nederland.

De ploeg blijkt een maat te groot te zijn voor de Surinaamse cricketclubs. Volgens Tewarie wilde hij niet beledigend overkomen, maar hij voelde zich genoodzaakt op te merken dat Dosti niet met zijn sterkste ploeg naar Suriname is afgereisd, omdat enkele spelers niet meekonden, waaronder 4 topspelers. Op de 4e speeldag van de Suriname-tour van Dosti in Nickerie moest ook BICC kennismaken met de kracht van de club uit Amsterdam, Nederland.

Dosti ging eerst aan bat en kwam in de toegemeten 30 overs tot een respectabele score van 299 runs voor het verlies van 7 wickets. Gary Gravesande, die van Guyanese afkomst blijkt te zijn, was weer de grote man door 96 runs bij elkaar te slaan. Ook als veldspeler, wicketkeeper en bowler liet Gravesande blijken in blakende vorm te verkeren. BICC kwam in de 30 overs slechts tot 155 runs voor het verlies van 9 wickets.

 Vrijdag was het ook al raak. Het gelukte Gravesande toen een century te maken: 102 runs werden bij elkaar geslagen in de wedstrijd waarin Dosti het in een Twenty20 wedstrijd opnam tegen Flamingo. Ook die wedstrijd werd ruim gewonnen door de gasten uit Nederland. Dosti ging eerst aan bat en kwam tot 232 runs in de 20 overs. Flamingo ging hierna batten en kwam slechts tot 146 runs. Gravesande is zaterdag uitgeroepen tot man of the match voor de wedstrijden die in Nickerie zijn gespeeld. Zondag is nog gespeeld tegen de Nickeriaanse club Gandhi en vandaag vertrekt Dosti naar buurland Guyana om er een tweetal wedstrijden te spelen. Verwacht mag worden dat Dosti geduchte tegenstand zal krijgen van de Guyanezen. Woensdag worden de spelers weer in ons land verwacht.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

05-11-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics