Nickerie.Net, dinsdag 06 november 2007


Cricket: Rabindernath wint protest van Jinah Boys

NICKERIE Rabindernath Cricket Club (RCC) heeft het protest dat was ingediend tegen het meespelen van ongerechtigde spelers bij Jinah Boys gewonnen. Het protest is toegewezen in een schrijven van 1 november door het bestuur van de Cricket Bond Nickerie op grond van artikel 9 van het wedstrijdreglement van Surinaamse Cricket Bond. Hierdoor wordt de wedstrijd gespeeld op zondag 21 oktober tussen Jinah Boys en RCC in het kader van de Guinness Cricketcompetitie van Nickerie voor Jinah Boys verloren verklaard.

Deze wedstrijd is overigens door de club overtuigend gewonnen. Vanwege het regenachtige weer werd het aantal te spelen overs in die wedstrijd teruggebracht van 45 naar 20. RCC, die toen onder protest speelde, maakte slechts 93 runs in 18 overs, terwijl Jinah Boys slechts 8 overs nodig had om die score te evenaren.

Het protest was gericht op drie spelers uit Guyana die volgens RCC niet voldoen aan de gestelde vereisten. Aan de hand van hun paspoorten blijkt bovendien dat zij pas op 19 oktober in Suriname zijn gearriveerd en dus niet mogen deelnemen aan wedstrijden. Indien het om nieuwe inschrijvingen gaat, moet volgens de regels ook een termijn van 21 dagen in acht worden genomen, voordat zij worden ingezet. RCC had aangekondigd ook een onderzoek te zullen starten naar het participeren van de spelers in de Guyanese competitie.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

06-11-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics