Nickerie.Net, woensdag 07 november 2007


Tweeëntwintig mediawerkers “news-editing” training rijker
Amerikaanse Ambassade hield vijfde mediatraining

Geplaatst: 07/11/2007

Paramaribo / Nickerie -  De Amerikaanse ambassade heeft dit jaar voor de vijfde keer een mediatraining georganiseerd. Volgens Cliff Djamin, de Public Affairs Assistant, is de ambassade vanaf 2004 bezig met het verzorgen van deze trainingen. Niet alleen in Paramaribo maar ook in Nickerie.

Bij de trainingen ging het tweemaal om algemene journalistiek en twee keer om “broadcast journalism” dus journalistiek voor radio en tv. Vorig jaar was het journalistiek en ethiek en dit jaar was het “news-editing”. Dit laatste heeft te maken met het verzamelen van nieuws en het verwerken daarvan middels geluid en beeld. Vanaf het vorig jaar zijn deze trainingen ook in Nickerie gedaan. Zo zal de delegatie vandaag vertrekken naar Nickerie om daar de trainingen van donderdag tot en met vrijdag te verzorgen. Daar hebben zich 20 personen opgegeven en in Paramaribo hebben 22 personen deelgenomen, afkomstig van de tien televisiestations.

Dit jaar was het wederom Stephen C.Coon, de international mediatrainer verbonden aan de Greenlee School of Journalism and Communication aan de Iowa State University, die de lessen verzorgde. Volgens Martin Ooft die ruim 12 jaren cameraman van beroep is en thans verbonden is bij de ATV, heeft hij bepaalde trainingen als “refreshment” gehad en weer bij andere trainingen nieuwe kennis opgedaan. Ooft geeft verder aan dat hij wat hij laatstelijk heeft bijgeleerd, zal meenemen om het kijkerspubliek aangenamer te laten genieten van bepaalde programma’s zoals het nieuws. Deze training zal volgens anderen die haar gevolgd hebben, zeker ertoe bijgedragen dat in de toekomst een beter product geleverd kan worden aan de kijkers. Dit is ook de bedoeling geweest van de training.

Ivan Summerville

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

07-11-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics