Nickerie.Net, woensdag 07 november 2007


Suriname wil volgend jaar second division cricketkampioenschappen organiseren

NICKERIE – De Surinaamse Cricket Bond (SCB) zal alles in het werk stellen om in 2008 associated member te worden van de International Cricket Board of Control (ICC). Om dit te bereiken hoopt de SCB in mei van het volgende jaar de Second Division Kampioenschappen van de Amerika’s hier te kunnen organiseren.

Deze informatie verstrekte Raj Narain, voorzitter van de SCB, in een exclusief interview aan Times. Narain die onlangs in Peru was, zegt het nodige lobbywerk te hebben verricht om in aanmerking te komen voor de organisatie van het toernooi. De staat Florida, Port of Spain (Trinidad), de Bahamas en Suriname zijn de plaatsen die op de nominatie staan. Volgens Narain geeft het kampioenschap van de 2nd Division de mogelijkheid om het associated membership aan te vragen. “Met deze status gaat de wereld voor Suriname open”, merkt de SCB-voorman enthousiast op. Hij denkt dat ons land op eigen bodem meer kansen heeft om het kampioenschap te behalen en hij voorziet grote ontwikkelingen voor Suriname op cricketgebied. In de eerste plaats wordt geld vrijgemaakt voor de verdere ontwikkeling van deze tak van sport.

Indien het Suriname niet lukt om direct het associated membership te verkrijgen, is de mogelijkheid nog aanwezig om in een best-of-three serie tegen een geassocieerd lid te spelen. De SCB heeft hiervoor al de mogelijkheden bekeken en zeer waarschijnlijk zal in dat geval gespeeld moeten worden tegen de Kaaimaneilanden. De ICC blijkt nu al erg ingenomen te zijn met de vorderingen die Suriname maakt, met name op het gebied van scholen- en jeugdcricket. Narain verwijst naar het programma waarbij leerkrachten Lichamelijke Opvoeding getraind worden in het verzorgen van cricketlessen en dat ook op het IOL bij Lichamelijke Opvoeding cricket in het vakkenpakket is opgenomen. Grant Duckmore, Regional Development Officer voor de Amerika’s heeft dit reeds geconstateerd. Hierdoor mocht een Nickeriaan kortgeleden een cursus in Peru volgen, waardoor hij in staat is leerkrachten te assisteren bij het verzorgen van cricketlessen op school.

De SCB-voorzitter verklapt dat Cyrill Bonar een hogere umpire opleiding volgt en dat Suriname volgend jaar weer 2 personen mag afvaardigen om op kosten van de ICC-trainingen te volgen in het buitenland. Binnenkort mag weer een official van de ICC in Suriname worden verwacht, die dan zal nagaan of de accommodaties wel voldoen aan de normen die gesteld worden door de overkoepelende organisatie. Narain wil nog kwijt dat zijn organisatie er alles aan zal doen om het associated membership te verkrijgen. De meest bepalende factor daarbij is het spelniveau. Daarnaast wordt ook nagegaan hoe jeugdcricket zich ontwikkelt en of er een jeugdcompetitie is. Tevens wordt gelet op het niveau van de administratie en de conditie van de speelvelden.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

07-11-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics