Nickerie.Net, vrijdag 09 november 2007


Honorair consul Marokko bracht beleefdheidsbezoek aan vicepresident

Paramaribo - De nieuwbakken honorair consul van het Koninkrijk Marokko in Suriname, Faried Pierkhan, heeft gisteren in verband met zijn vertrek naar Marokko een beleefdheidsbezoek gebracht aan de vicepresident van de Republiek Suriname, Ramdien Sardjoe, op diens werkkamer. Pierkhan is gisteren vertrokken naar Marokko om de banden tussen beide landen te verstevigen.

Sardjoe heeft aangegeven dat Pierkhan geen onbekende is in de Surinaamse samenleving en dat zijn voordracht dus unaniem is goedgekeurd door de regering. Ook het feit dat sedert de onafhankelijkheid van Suriname dit de eerste keer is dat een honorair consul van Marokko in Suriname is geaccrediteerd, noemt de vice-president een zeer plezierige ontwikkeling. ‘Onze belangen reiken verder dan de Marowijne- en de Corantijnrivier.’ Hij zegt dat de regering het volste vertrouwen heeft in de nieuwbakken honorair consul van Marokko en dat dit kan leiden tot een stukje nauwere samenwerking tussen Suriname en Marokko en tot slot er van overtuigd te zijn dat Pierkhan, ook een goede ambassadeur van Suriname zal zijn in Marokko.

De honorair consul verklaarde dat als een bezoek aan de VP een grote eer is die men kan krijgen. In zijn hoedanigheid als honorair consul zal hij proberen om de zakelijke relaties zo dicht mogelijk bij mekaar te brengen. Ook gaat hij proberen dat de twee volkeren elkaar beter leren kennen zowel op cultureel, sport -, als op zakelijk gebied. Honorair consul Pierkhan gaf mee dat hij op uitnodiging van de Marokkaanse autoriteiten daar naar toe gaat en dat dit gezien kan worden als de eerste formele “touch-down” aan dat land. Hij zal mogelijk kennis maken met Marokkaanse autoriteiten alsook met mensen van het bedrijfsleven, om zodoende de netwerken uit te zetten in Marokko. Hij hoopt dat hij enkele instructies mee zal krijgen hoe en welke activiteiten te ontplooien in Suriname. Als blijk van waardering heeft hij een geschenk aangeboden aan de vice president. De honorair consul keert op 16 november terug naar Suriname.

Zahier Azizahamad

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

09-11-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics