Nickerie.Net, maandag 19 november 2007


Volg de berichten over het programma rond het optreden van het Surinaamse en Antilliaanse Militair Kapel in Nickerie


Antilliaanse kapel geeft daverende show weg in Nickerie
Geplaatst: 19/11/2007

Nickerie -  Zaterdagavond heeft de uit Curaçao afkomstige politiekapel vele bezoekers verrast met een daverend optreden voor het bordes van het commissariaat van Nickerie. Het muziekgezelschap uit de Antillen werd voor aankomst in Nickerie door de voorzitter van de Commissie Viering 65 jaar Militaire Kapel, Freddy Tamjoeram, opgewacht voor de brug over de Nickerierivier. Vervolgens zijn de gasten met politie-escorte begeleid naar Nieuw Nickerie. Daar zijn zij officieel welkom geheten door burgervader Bhagwatpersad Shankar en andere notabelen uit het district.

De gasten hebben hun aanwezigheid in Nickerie kenbaar gemaakt middels een mars door de straten van Nickerie. Vanwege de late aankomst in Nickerie heeft de commissie die alles in kannen en kruiken had, een sightseeing naar één van de grootste rijstbedrijven moeten schrappen. Hierdoor hebben de gasten helaas geen kennis mogen maken hoe rijst wordt geproduceerd. Het openluchtconcert dat bijkans anderhalf uur heeft geduurd, had veel bezoekers op de been gebracht. Zij genoten van verschillende muziekritmes. Kapelmeester Johansen zei bijzonder onder de indruk te zijn van de menigte.

Ook Bruno Leonara die de algehele leidingen heeft over de kapel, zei bijzonder tevreden te zijn over hun trip en optreden in Nickerie. Voor vele van de Antillianen was het dan ook hun “first time” in Nickerie. De kapel uit de Antillen werd ook nog aangevuld met enkele Surinaamse muzikanten. Aan het einde van hun optreden kregen zij een dankbaar applaus van de menigte, waarna de commissievoorzitter die zijn dankwoord uitbracht, de leider van de kapel een presentje heeft overhandigd als herinnering aan het bezoek aan het district Nickerie in het kader van 65 jaar Militaire Kapel. Op dinsdag 20 november zal een jeugdkapel eveneens uit de Antillen een optreden verzorgen voor de schooljeugd van Nickerie. Deze kapel bestaat uit 34 leden variërende in de leeftijdklasse 5 – 15 jaar. Na hun optreden in de schouwburg van Nickerie, zullen zij terugkeren naar Paramaribo.

Danny Jibodh

Een uitgebreide fotogalerie van dit evenement volgt .....

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

17-09-2007

 


Programma 17 november 2007

Nickerie - Nickerie beleeft op zaterdag 17 november een heel bijzondere dag met de optredens van de militaire kapellen uit Suriname en Curaçao. Al om 09:30 zullen de kapellen worden verwelkomd door het organisatiecomité bij de Henarbrug. Tegen 10:30 zal er een aanvang worden gemaakt met het officiële programma, dat in de avonduren zal worden afgesloten met een openlucht concert voor het Commissariaat.

Route:

Commissariaat (Start)

Emmastraat

GG Maynardstraat

L.H. Wixstraat

Gouverneurstraat

St. Jozefstraat

A.K.. Doerga - Sauwstraat

Emmastraat

Gouverneurstraat

Westkanaalstraat

G.G. Maynardstraat

Emmastraat

Commissariaat (Einde)

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

17-11-2007


Minister Fernald geeft startsein 65 jaar militaire kapel
Geplaatst: 03/11/2007

Nickerie -  Minister Ivan Fernald van Defensie, die aanvankelijk niet meer zou afreizen naar Nickerie, heeft ter elfder ure toch besloten naar het westen te vliegen met een delegatie. De minister werd door de commissieleden 65 jaar militaire kapel en legerstaf heel hartelijk verwelkomd bij zijn aankomst op de Nickerie Airport. De commissie in Nickerie onder leiding van Freddy Tawjoeram heeft de afgelopen periode samen met de commissie in Paramaribo onder leiding van Majoor Martopawiro Remy, bergen werk verzet om alles voor het startsein voor te bereiden.

Team Nickerie.Net maakt deel uit van de Commissie Viering 65 Jaar Militair Kapel en wordt vertegenwoordigd door Danny Jibodh. Het bovenstaande logo is ontworpen door Team-lid Akhiel Mahabier  en zal gebruikt worden bij alle officiële correspondenties van de commissie. Nickerie.Net zal dit evenement zoveel mogelijk online verslaan middels foto en video report.

De minister en delegatieleden uit Paramaribo zijn bijzonder onder de indruk van de gedrevenheid en het enthousiasme, waarmee de commissie als een hecht team haar werk doet. Dit heeft erin geresulteerd dat het startsein vanuit Nickerie is gegeven. Voorzitter Tawjoeram deelde desgevraagd mede dat op 17 november de militaire kapel jarig is en dat in dit kader er vanuit de Nederlandse Antillen zeker twee kapellen Nickerie zullen aandoen. Zo zal een kapel op 17 november na een rondmars door Nickerie, in de avonduren een openluchtconcert geven voor het commissariaatgebouw. Tawjoeram vertelde verder dat op 20 november er ook een jeugdkapel Nickerie zal aandoen en speciaal voor de jongeren zal optreden.

Los hiervan staan er ook muziekworkshops op schema voor deze periode. Het startsein werd middels het aansteken van de feestfakkel door de minister gegeven. Gekoppeld aan dit startsein was er ook een “torch run” waarbij de minister de brandende fakkel overdroeg aan Special Olympic atleet Benito Yard die haar verder met andere lopers na ettelijke kilometers hebben overgedragen aan Tawjoeram. Deze minister die gevoel heeft voor sport en muziek, zei ervan overtuigd te zijn dat wat gepland is zeker zal slagen. Voor vertrek uit Nickerie gistermorgen heeft minister Fernald ook een bliksembezoek gebracht aan de militaire politie van Nickerie waar hij kort gesproken had met de aldaar gestationeerde manschappen.

 

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

02-11-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics