Nickerie.Net, zaterdag 10 november 2007


Galaconcert 65 jaar Militair Kapel
Geplaatst: 10/11/2007

Paramaribo / Nickerie -  De Militare Kapel van het Nationaal leger (NL) bestaat op 17 november aanstaande 65 jaar; een mijlpaal die groots gevierd moet worden. In verband met dit heuglijke feit biedt de Commissie Viering 65 jaar Militair Kapel een groots gala concert aan aan de bevolking. Dit zal gehouden worden in de Anthony Nesty Sporthal op 16 november.

Er zullen optredens zijn van het groot Harmoniekoor van de Nederlandse Antillen, het gemengd koor Defensie, lokale en buitenlandse artiesten en uiteraard de Militaire Kapel. De commissie o.l.v. Majoor Remi Martopawiro is reeds vroeg in het jaar gestart met het feestprogramma. Er zij daarbij rondmarsen gehouden in Paramaribo en een tweetal concerten in de muziektent aan de Waterkant.

Ook Nickerie staat op het programma. Er staan een rondmars door de straten van Nickerie en twee concerten van de jeugdkapel van de Nederlandse Antillen en de Miltaire Kapel op het programma. Voorts zullen er muziekworkshops worden gehouden voor belangstellenden in het rijstdistrict.

Er is bewust gekozen voor Nickerie omdat veel Nickerianen verbonden zijn geweest aan de kapel. De kapel is op 17 november 1942 opgericht en is thans uitgegroeid tot een belangrijke factor in onze samenleving. De Militaire Kapel heeft in het leger de taak de verschillende militaire ceremoniŽn muzikaal op te luisteren. Het is een onlosmakelijk deel van onze Krijgsmacht. Hij speelt ook een belangrijke rol bij het bevorderen van het contact tussen het leger en de burgerij. Het galaconcert moet dan ook in dit licht geplaatst worden, aldus een persbericht van de afdeling Voorlichting van het ministerie van Defensie.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

02-11-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics