Nickerie.Net, maandag 12 november 2007


Hulp voor leerlingen Wageningen

Yolanda Ho Asjoe, 12/11/2007

NIEUW-NICKERIE - “Als jongeren willen studeren mag geld geen probleem zijn en moeten zij ook de gelegenheid daartoe krijgen.” Dat is de stellige overtuiging van de 25-jarige studente Jenelle Emanuelson. Via Telesur heeft zij bewerkstelligd dat het inschrijfgeld van 34 leerlingen in Wageningen is betaald. Het gaat om 33 leerlingen van de basisschool en één van de muloschool. Volgens Emanuelson voelde zij zich verplicht iets te doen voor deze leerlingen, nadat zij had vernomen dat hun inschrijfgeld nog niet was betaald. “Mijn hart bloedde”, zegt ze aan dWT.

Ze schreef een brief aan de directeur van Telesur met het verzoek, waarop hij 500 Surinaamse dollar beschikbaar heeft gesteld. Het bedrag van SRD 125 dat overbleef, is geschonken aan het broodjesproject van OS 1 Wageningen, waar dagelijks 25 kansarme kinderen een broodmaaltijd krijgen.

Volgens het waarnemend hoofd van OS 1 Wageningen, Louis Morrisson, voelt het bijzonder prettig aan dat deze studente, hoewel ze Wageningen reeds heeft verlaten, toch blijft opkomen voor jongeren die het financieel moeilijk hebben.

“Het is een tegemoetkoming voor de kinderen en voor de school in zijn geheel.” Emanuelson studeert bedrijfskunde aan de Anton de kom universiteit. “Ik zal mij blijven inzetten voor deze kinderen.”.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

12-11-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics