Nickerie.Net, maandag 19 november 2007


Scholieren en schoolleiders Nickerie alert voor ordeverstoorders
Geplaatst: 14/11/2007

Nickerie -  Scholieren en schoolleiders van Nickerie zeggen de ontwikkelingen goed te volgen wat er gaande is. Dezer dagen zijn ordeverstoorders in het district bezig voorbereidingen te treffen om een protestactie in Nickerie uit te lokken. DBS heeft vanuit het onderwijsveld kunnen vernemen dat bepaalde figuren die een poging hebben gewaagd om studenten tijdens schooluren te mogen bezoeken, zijn geweerd.

Ook is het zo dat de politie van Nickerie scherper zichtbaar is in de buurt van scholen. De zogenaamde petitie welke recentelijk is aangeboden aan de districtscommissaris is volgens een groep middelbare studenten van Nickerie zuiver een lokmiddel om te proberen ze op straat te krijgen. Ook wordt het gezien als een manier, waarbij politiek gretig gebruik maakt van bepaalde personen binnen de samenleving die niet verder kunnen denken wat hen te wachten staat. Tot en met gisteren waren er geen indicaties voor een protestactie merkbaar in Nickerie. De scholen hebben normaal gedraaid.

In Paramaribo zijn de protestacties op een totale mislukking uitgelopen, daar de scholieren al vroegtijdig doorhadden daar de leider van de acties, een zekere R. Ishrie, zich liet dirigeren door leden van een oppositiepartij. De problemen die de heer Ishrie aanvoert, waren zelfs erger toen de betreffende oppositie partij in het verleden aan de macht was.
 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

19-11-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics