Nickerie.Net, maandag 19 november 2007


Stichting Sahara biedt Wageningen buurtontwikkelingscentrum
Geplaatst: 19/11/2007

Nickerie -  Wageningen is deze week een buurtcentrum rijker. Door de Stichting Sahara is het initiatief genomen om één der lokalen van de OS-II Wageningen als buurtcentrum in te richten. Hiermee heeft Stichting Sahara haar derde buurthuis in het district Nickerie geopend. Wageningers kunnen in dit centrum onder andere computercursussen en knip- en naailessen volgen. In augustus nam de stichting reeds twee buurtcentra in de Paradise en Clarapolder in gebruik.

Via de buurthuizen tracht de stichting ontwikkeling binnen de lokale gemeenschap te stimuleren, zegt voorzitter Dew Premchand. Stichting Sahara wil met deze buurtontwikkelingsactiviteiten geraken tot het economisch versterken van de totale Nickeriaanse leefgemeenschap. Deze aanpak richt zich in het bijzonder op de kwetsbare groepen zoals de vrouwen en economisch zwakkeren om ze weerbaar te maken. De belangstelling vanuit de burgerij voor de verschillende trainingen in de buurtcentra is vooral bij jongeren vrij groot.

 ‘Vanuit de vrouwen is de interesse echter nog niet wat ze wezen moet,’ zegt Premchand. Vaak genoeg heeft dat te maken met cultuurbeperkingen. Die omslag in het denken dat vrouwen ook economisch zelfstandig kunnen zijn, komt gelukkig langzaam op gang. In de afgelopen drie jaren heeft Stichting Sahara reeds in verschillende woongebieden in Nickerie handvaardigheidscursussen verzorgd voor vrouwen. Met deze projectactiviteit worden vaardigheden meegegeven aan deze doelgroep om producten te maken voor de verkoop. Dit alles draagt bij aan de bestrijding van hun eigen armoedesituatie, zegt Premchand. De geïnitieerde buurtontwikkelingsactiviteiten zijn onderdeel van een groter sociaal programma dat Sahara uitvoert in Nickerie.Zo is de stichting ook reeds geruime tijd bezig met het geven van voorlichting en trainingen in het kader van hiv/ aids preventie in verschillende buurten en scholen in Nickerie.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

19-11-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics