Nickerie.Net, woensdag 21 november 2007


SLM vliegtuigslachtoffers krijgen gezicht

Vernon Texel, 20/11/2007

Paramaribo - Acht nooit geïdentificeerde slachtoffers van de SLM-vliegramp van 7 juni 1989 krijgen na achttien jaar eindelijk hun identiteit. Door tijdgebrek en de minder geavanceerde technieken uit die tijd is hun identiteit nooit vastgesteld. Op 8 december arriveert een delegatie van het Nederlands Rampen Identificatie Team (RIT) van de koninklijke landelijke politiediensten om de identificatie uit te voeren. “Het onderzoek zal een week duren en wordt gecoördineerd door de Surinaamse procureur-generaal”, zegt Ralf van de Beek, woordvoerder van de Nederlandse ambassade in Paramaribo.

Het is hem niet bekend of direct na het onderzoek de identiteit van de slachtoffers wordt bekendgemaakt. Overigens staat de komst van de RIT-delegatie helemaal los van het Decemberproces dat dan gaande zal zijn. “KLM vliegt toevallig op die dag”, refereert Van de Beek naar de datum van aankomst. De kosten van deze missie -15.000 euro- worden betaald door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Deze heeft positief gereageerd op een verzoek van de Organisatie van Nabestaanden, die de financiële middelen hiervoor niet heeft. De identificatie van de slachtoffers stelt de nabestaanden in staat tot (her) begrafenis van hun naasten en toevoeging van hun namen aan het herdenkingsmonument in Paramaribo. Op 7 juni 1989 verongelukte een vliegtuig van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij. Bij de ramp kwamen 176 mensen om het leven. Acht van hen hebben ‘nooit een gezicht’ gehad.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

20-11-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics