Nickerie.Net, donderdag 22 november 2007


Agro-toerisme nieuwe ontwikkeling in Suriname

Paramaribo - Door agrarische producten structureel en planmatig aan toeristen te verhandelen, kan agro-toerisme als sector worden ingevoerd. In een eerste workshop in theater Unique is gisteren besloten een stuurgroep op te richten die zal werken aan een strategisch document en een actieplan. Het project is een initiatief is van het Inter-Amerikaans instituut voor de samenwerking op het gebied van de agrarische sector (IICA).

dWT foto / Werner Simons Deelnemers aan de eerste workshop in theater Unique, waarin besloten is een stuurgroep op te richten die het agro-toerisme als sector moeten helpen invoeren. Het project is een initiatief is van het Inter-Amerikaans instituut voor de samenwerking op het gebied van de agrarische sector (IICA). Door agrarische producten structureel en planmatig aan toeristen te verhandelen, kan deze vorm van toerisme worden ontwikkeld.-.

Het is in 2005 begonnen met als doel de handel van agrarische producten en diensten aan de toeristische sector te stimuleren en partnerships tussen spelers in de toeristische sector te ontwikkelen. In het project zijn zeven Caricom-landen opgenomen waaronder Suriname. Tijdens de workshop hebben de deelnemers reeds een belangrijke bijdrage geleverd aan de structuur en inhoud van dit voornemen van de IICA.

Gewezen is op het belang van wetgeving en capaciteitsversterking die nodig is voor de sector. De IICA is het administratief orgaan van landbouwministers van 34 landen binnen de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) waarvan het kantoor is gevestigd in Barbados.

De workshop is de eerste activiteit van een twee- fasenproject waarin onderzoek wordt gedaan naar het agro-toeristisch product. Met de instelling van een focal point, zoals uit de workshop is voortgekomen, zal meteen gewerkt worden aan een strategisch document voor agro-toerisme en een actieplan.

Met het strategisch document en het actieplan die aan de IICA zullen worden aangeboden, moet het mogelijk zijn fondsen te werven om projecten te financieren. In een tweede workshop zal een inventarisatie gemaakt worden van de projecten.

Aan de workshop namen touroperators, ambtenaren van verschillende ministeries en andere individuele personen deel. Harold Sijlbing en Winston Caldeira zijn door de IICA aangetrokken om het project verder op te zetten, terwijl John King als voorzitter optreedt van de organisatie die nu het geheel moet voorbereiden.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

21-11-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics