Nickerie.Net, maandag 26 november 2007


VHP haalt uit naar NDP

Eric Mahabier, 26/11/2007

Paramaribo - De NDP en haar voorzitter Desi Bouterse hebben het danig moeten ontgelden, vrijdagavond tijdens de VHP-kernvergadering aan de Tayerbladstraat. De hoofdbestuursleden tevens par-lementariërs Mahinder Rathipal, Chan Tilakdharie en Radjkoemar Randjietsingh hebben op niet mis te verstane wijze duidelijk gemaakt dat Bouterse met zijn NDP alles in het werk stelt om het 8 Decemberstrafproces te verstoren.

Tilakdharie deed een beroep op een ieder die met goede bedoelingen acties wenst te voeren deze aan te houden tot na 30 november, wanneer het strafproces is aangevangen. “Mensen zijn uit hun huizen gehaald en gemarteld en vermoord en ze schreeuwen nu om amnestie. Wij, de VHP, hebben principes en gaan daarom voor berechting”, stelde Randjietsingh. Hij noemde Bouterse een “moordenaar”.

Rathipal, die de leiding van de vergadering had en als eerste de aanval op de NDP en Bouterse opende, zei dat de regering in een positie wordt gebracht, alsof ze met het strafproces politieke tegenstanders wenst uit te schakelen. “Elke rechtsstaat heeft als plicht de onderdanen te beschermen en de regering heeft niets met dit proces te maken.”

Hij riep de aanwezigen op met anderen op het veld over deze kwestie te praten en ze erop te wijzen dat ook de nabestaanden recht hebben op een eerlijk proces en dat de NDP er baat bij heeft dat de regering naar huis gaat. Alle drie sprekers wezen erop dat de VHP de enige partij is die sinds de verkiezingen nog contact onderhoudt met haar achterban.

Tilakdharie en Randjietsingh doken de geschiedenis in naar de jaren tachtig toen er sprake was van avondklok en schaarste aan goederen. “Bouterse had toen alle verantwoordelijkheid en de tegenstanders zijn toen geliquideerd”, liet Tilakdharie weten. Volgens hem heeft de toenmalige legerleiding in 1987 groeperingen als Angula en Tucajana van wapens voorzien. “Ik kan erover praten.” Tilakdharie zat later in de vredescommissie en heeft in die hoedanigheid veel dingen achter de schermen meegemaakt, zegt hij.

“Ze hitsen u op en willen de regering naar huis sturen. Ze willen onrust in het land brengen. 8-9 december is een ziekte voor deze mensen aan het worden, want ze weten wat ze gedaan hebben,” vindt Randjietsingh.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

26-11-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics