Nickerie.Net, vrijdag 30 november 2007


Decemberstrafproces uitdaging voor advocatuur

Ivan Cairo, 30/11/2007

Paramaribo - Het Decemberstrafproces wordt een enorme uitdaging voor de advocatuur in Suriname. Zowel voor direct betrokken advocaten die de verdachten juridisch bijstaan, als voor de overige juristen als wetenschapper. Dat zegt advocaat Stanley Marica desgevraagd naar aanleiding van de jongste ontwikkelingen rondom het Decemberstrafproces waarvan de openbare behandeling vandaag begint.

Marica geeft aan dat de ontwikkelingen van de afgelopen periode de advocatuur wel zorgen baren. Toch heeft hij goede hoop dat de overheid zodanige maatregelen zal treffen opdat het proces “een heel goed verloop zal hebben”.

Met een strafzaak van dergelijke omvang heeft Suriname geen ervaring, maar wel zal deze zaak bijdragen aan “een stukje rechtsontwikkeling” die juristen tegemoet zien. “We zullen moeten leren uit de ontwikkelingen die zich in dat proces qua recht zullen voordoen”, stelt de advocaat.

De jurist is van mening dat advocaten en andere juristen in dit proces “heel wat dingen” zullen tegenkomen. Wel vindt hij dat de advocaten die betrokken zijn bij deze zaak tot nog toe heel gericht tewerk zijn gegaan en zich niet hebben laten afleiden door alle politieke verwikkelingen rondom deze strafzaak.

Het gaat hier niet om een doorsnee burger, maar een politieke leider als verdachte, die op basis van zijn politieke idealen een aantal dingen doet, die voor politieke spanningen zorgt. Deze zaken raken de rechterlijke macht en de betrokken advocaten ook. Dat zij zich sec richten op de juridische aspecten van de strafzaak, vindt Marica een heel goede zaak.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / De Ware Tijd

30-11-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics