Nickerie.Net, vrijdag 30 november 2007


PN en lokale lijnbussen Nickerie blijven ook thuis
Geplaatst: 30/11/2007

Nickerie -  Het reizend publiek van het district Nickerie heeft met verbazing mogen constateren dat ook de PN- bussen thuis zijn gebleven die de route Paramaribo - Nickerie , heen en terug, onderhouden. Met het wegblijven van de halte is het duidelijk dat ook deze buschauffeurs zich solidair hebben verklaard met hun collega’s in Paramaribo.

Van de PN- bussen is bekend dat zij reeds lang erop aandringen dat de tarieven worden aangepast, daar de kosten en met name de brandstofprijzen steeds de pan uitvliegen en zij niet uitkomen met een tarief van SRD 13,10 voor een trip. Ook de lokale lijnbussen die de verbinding onderhouden met de verschillende polders in Nickerie, waren nauwelijks te bespeuren in de omgeving van de markt waar zij stand houden en wachten op passagiers. Een aantal mensen die geen ander alternatief had, heeft zeker tussen de 50 – 60 SRD uit hun buidel moeten halen om richting Paramaribo te trekken. Het zijn de zogenaamde boro taxi’s die nu een hit ‘n run spelletje spelen en zoveel als mogelijk munt proberen te slaan uit deze situatie.

Voor bepaalde mulo-scholen was het ook opmerkelijk rustig omdat vele van de schoolbussen ontbraken en leerlingen moesten zien hoe zij naar huis moesten. Behalve lopend, hebben anderen liftend hun bestemmingen weten te bereiken. Een taxichauffeur gaf te kennen dat hij met deze situatie beter in staat is te verdienen. “ A now pas me fin mie drai”, zei hij lachend. Anderzijds vindt hij het wel erg dat het zover is gekomen en dat de regering van Suriname op geen enkele wijze nog stappen onderneemt. “ A ting doro fu ding kil gwah oso”, zei een gebelgde reiziger die vanwege de staking niet naar Paramaribo heeft kunnen afreizen.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

30-11-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics