Nickerie.Net, maandag 03 december 2007


Telecommonopolie voorbij Digicelnetwerk operationeel

Surinamers teleurgesteld in tarieven van Digicel

Ivan Cairo, 30/11/2007

Paramaribo - Telesur’s telecommonopolie op de Surinaamse markt kwam gisteren na 26 jaar ten einde met de feitelijke interconnectie tussen de mobiele netwerken van het staatsbedrijf en het Iers-Caribische Digicel. Rond 7.15 uur ‘s morgens kwam het eerste officiële gesprek tussen de twee netwerken tot stand. Digicel-directeur Philip van Dalsen zei gisteren tijdens een persconferentie dat vandaag landelijk 28 Digicelwinkels open gaan, terwijl op zeker 5000 plaatsen de pre-paid opwaardeerkaarten verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast zullen ook zo’n 1500 straatverkopers worden ingezet.

Digicel-dames tonen diverse modellen cellulairs, gisteren tijdens de persconferentie van de nieuwe telecommunicatiemaatschappij Digicel. dWT/Werner Simons

Behalve innovatieve producten, een 24 uurs klantenservice en concurrende beltarieven, wordt ook bellen naar andere netwerken goedkoper. Bellen naar andere netwerken zowel via vaste als mobiele telefonie gaat in de piekuren 56 Surinaamse dollarcent per minuut kosten en in de daluren 50 cent.

Telesur zit in de daluren een halve cent lager op 49,50 cent per minuut. Landen waar vanuit Suriname veel naartoe gebeld wordt zoals Nederland, China, Brazilië, Guyana, Trinidad en Tobago, Hong Kong en de Verenigde Staten, krijgen een vast tarief van 70 Surinaamse dollarcent per minuut.

Ook het roamen, bellen met het eigen mobielnummer in het buitenland, wordt 25 procent goedkoper dan andere telecomaanbieders in rekening brengen, zei sales-manager Niles Bishesar. In eerste aanleg komt Digicel met drie type toestellen voor de man met de kleine beurs, zakentoestellen voor het bedrijfsleven en mobieltjes met allerlei snufjes voor de gadget freaks. Met de interconnectie wordt de concurrentie pas een feit, omdat de consument een compleet dienstenpakket kan worden aangeboden, zei Bishesar.

De afgelopen maanden heeft de nieuwe telecomprovider ruim US 60 miljoen in Suriname geďnvesteerd en momenteel 200 personen in dienst. Volgens de Digicel-functionarissen komen additioneel nog eens 1000 arbeidsplaatsen of meer bij hun partners. Van Dalsen zegt dat het streven van het bedrijf erop gericht is de nummer 1 mobiele operator te worden. Momenteel bestrijkt Digicel reeds 95 procent van de bevolkte gebieden, van Albina tot Nieuw-Nickerie en naar het zuiden tot Benzdorp en Botopasi.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / De Ware Tijd

28-11-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics