Nickerie.Net, maandag 03 december 2007


Militairen nu ook te Clarasluis gestationeerd
Geplaatst: 03/12/2007

Nickerie -  Gelet op de ontwikkelingen bij de grens van ons land met Guyana, heeft het Nationaal Leger nu ook zijn manschappen gestationeerd te Clarasluis. De manschappen hebben ook te maken met de backtrack-route waarbij bootexploitanten zich niet aan de afspraken houden en o.a. vanuit de Clarasluis opereren in plaats van het Corantijnstrand. Uit statistieken blijkt dat de backtrack-route veelvuldig gebruikt wordt als een “shortcut” naar Guyana. Dagelijks maken zo’n 350 – 400 personen gebruikt van deze verbinding, waar een boottrip ongeveer 15 minuten duurt.

De officiële regulering laat nog steeds op zich wachten. Tijdens zijn recente bezoek aan Nickerie heeft minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie gezegd dat het wachten is op een projectdossier dat door een speciale werkgroep is samengesteld. De minister zei dat pas na ontvangst van dit dossier er verder gewerkt zal kunnen worden aan andere ontwikkelingen ter regulering van de backtrack-route. Zo zullen alle formaliteiten bij wet vastgelegd worden en ook gesprekken gevoerd worden met de autoriteiten in Guyana.

 Met het bemannen van de oude post te Clarasluis beoogt het Nationaal Leger dat hij meer overzicht heeft over hetgeen zich in dat gebied afspeelt. Echter zitten de ‘back-trackers’ volgens bronnen niet te slapen. Zij vinden steeds weer manieren om hun “business” voortgang te laten vinden daar de grens nog groot en open is. Indien alles goed gereguleerd zal zijn in de naaste toekomst, zullen er naar verwachtingen op een nader te bepalen locatie de gewapende machten duidelijk zichtbaar aanwezig zijn waar dan ook officieel aangemeerd zal worden. Er worden van tijd tot tijd rivierpatrouilles uitgevoerd door zowel de marine, de politie als het Nationaal Leger. De militaire post te Clarasluis is zeer oud en bouwvallig. Er zijn nauwelijks sanitaire voorzieningen aanwezig. De NL-manschappen moeten roeien met de riemen die ze hebben.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

30-11-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics