Nickerie.Net, donderdag 13 december 2007


Sharmila Mangal-Mansaram:“Oppositie probeert regeringscrisis te forceren”

PARAMARIBO - Het assembleelid Sharmila Mangal-Mansaram vindt het vreemd dat de oppositie nu tegen de schenen van minister Jong Tjien Fa trapt. Enkele maanden geleden toen er vraagtekens waren over het functioneren van de bewindsman, heeft dezelfde oppositie toen de kaken op elkaar gehouden omdat het amnestievoorstel van de Decembermoorden als een worst boven haar hoofd hing.

“Pertjajah Luhur vond toen dat amnestie verleend moest worden aan de verdachten van de Decembermoorden, dus hield de oppositie, met name de NDP, haar mond dicht”, zei Mangal-Mansaram gisteren in De Nationale Assemblee. Zij vindt dat de oppositie er alles aan doet om een regeringscrisis te forceren.

Het assembleelid Rashied Doekhie vindt de beweringen van Mangal-Mansarm misplaatst en ontkent dat er een “amnestieworstje” boven het hoofd van de NDP hing. Voor hem is het geen verrassing dat Michael Jong Tjien Fa door de regering en coalitie wordt verdedigd. Doekhie zegt dat de situatie die zich nu voordoet anders is dan die van voormalig minister Alice Amafo. “Amafo hebben ze rustig laten aftreden toen bleek dat zij staatsmiddelen had aangewend voor haar verjaardagsfeestje. Maar in het geval van Jong Tjien Fa liggen de kaarten anders”, zegt Doekhie in gesprek met de krant.

Als de regering Jong Tjien Fa laat vallen, zal dat leiden tot een kabinetscrisis omdat Pertjajah Luhur, die hem heeft voorgedragen, dit niet zal accepteren. Als PL uit de regering stapt, is zij de meerderheid kwijt, dus zullen de corrupte handelingen van Jong Tjien Fa koste wat kost gedoogd worden. Volgens Doekhie heeft de corruptie die onder deze regering plaatsvindt haar hoogtepunt bereikt. Hij zegt over beeldmateriaal te beschikken van corrupte activiteiten in Nickerie, waarbij de voorzitter van PL en de minister aanwezig waren. Ondernemers die zijn beetgenomen hebben stukken overgelegd aan Doekhie waaruit blijkt dat er corrupte handelingen gepleegd zijn.

Een buitenlander, een zekere HB, die in Europa veroordeeld is voor drugssmokkel zou in aanmerking willen komen voor de zeedijk. Deze deal is niet meer doorgegaan omdat er geen overeenstemming bereikt kon worden over het financiële gedeelte. Toen Doekhie deze zaak aan de orde stelde, ontstond voor de zoveelste maal tumult in het parlement. “Wat Sital naar voren heeft gebracht is bij lange na niet zo erg als wat er allemaal in Nickerie heeft plaatsgevonden”, zegt Doekhi. Hij verzekerde het college bij zijn spreekbeurt meer hierover uit de doeken te zullen doen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

12-12-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics