Nickerie.Net, donderdag 13 december 2007


Uniqa haalt telecomprijzen omlaag

Ivan Cairo, 13/12/2007

Paramaribo - Mobiel bellen is sinds gisteren een stuk goedkoper geworden. Althans voor personen die cliënt worden van Surinames derde telecomprovider Uniqa (Intelsur/UTS). Het Surinaams-Antilliaans bedrijf lanceerde gisteren zijn operaties met een basisbeltarief van 14 Amerikaanse dollarcent per minuut naar andere Uniqa-bellers.

Naar andere netwerken in Suriname kost dat 17 dollarcent per minuut, terwijl groepsbellen vooral ‘s avonds en in het weekeinde zelfs daalt naar 11 dollarcent per minuut. De concurrenten Telesur en Digicel zitten daar enkele centen boven. “Uniqa heeft iets beloofd en komt haar beloften ook na. Met een beltarief van 11 dollarcent per minuut on-net, positioneert Uniqa zich als telecombedrijf met het laagste beltarief”, zei een dolgelukkige en emotionele directeur Tyrone Alberto gisteren tijdens een bijeenkomst met de pers in het Towergebouw.

Volgens Paul de Geus, directeur van UTS, vindt met de lancering van Uniqa een revolutie in Suriname plaats en zei Intelsur-oprichter Eric Leliënhof dat eindelijk realiteit is geworden waarvoor hij en anderen 15 jaar hebben gevochten: telecommunicatie binnen ieders bereik.

Aan de Ware Tijd zegt Alberto, dat het aanbieden van een scherp tarief niets te maken heeft met een prijzenoorlog. “Wat wij hebben gedaan is op basis van onze financial case, op basis van onze kosten en inkomsten en klanten die wij verwachten, onze tarieven vastgesteld”, zegt de directeur. Hij gaat ervan uit dat het bedrijf de operationele kosten zal kunnen blijven beheersen waardoor de lage tarieven aangehouden kunnen worden. “Dit zijn reële tarieven en Uniqa zal een gezond bedrijf blijven.”

Gistermiddag was het een stormloop bij het hoofdkantoor van Uniqa aan de Anamoestraat. Enkele honderden mensen die zich tijdens de promotiecampagnes hadden opgegeven, kwamen hun mobieltje kopen.

“Ik ben blij dat we dit kunnen aanbieden, want ik heb letterlijk honderden mensen gezien die niet in staat zijn dure toestellen aan te schaffen”, stelde een Uniqa-topper gisteravond tegenover de krant. Uit de presentatie van de diensten en tarieven blijkt, dat personen die zich als groepen van minimaal vijf aanmelden als klant voor een abonnement, nog goedkoper onderling kunnen bellen: 10 dollarcent per minuut. Ook de tarieven voor andere diensten gaan bij vaste abonnementen een stuk omlaag en er zijn ook voor het bedrijfsleven voordelige pakketten samengesteld.

Voor de bedrijven daalt het tarief naar 5 dollarcent in de bedrijvengroep en naar 10 tot 12 cent Amerikaans naar overige Uniqa-klanten. Het bedrijf richt zich ook op bellen naar Nederland, Brazilie, India, landen waar het bedrijf ook een netwerk heeft en andere landen in het Caribisch Gebied.

Alberto zegt desgevraagd dat uniformiteit onder alle drie telecomaanbieders wat betreft de valutasoort waarin tarieven worden aangeboden, iets is dat misschien bekeken zou moeten worden. Momenteel prijst Digicel zijn diensten in Surinaamse dollars, Telesur in zowel Surinaamse als Amerikaanse munt en Uniqa in Amerikaanse dollars. “Dat laat ik over aan de autoriteiten; het zou dus kunnen dat dit als verplichting naar voren komt”, stelt de Uniqa-baas.

Het nieuwe bedrijf heeft ongeveer 100 dealers waar zijn producten en diensten verkrijgbaar zijn en landelijk 24 winkels. Daarnaast zijn er ongeveer 5000 verkooppunten voor opwaardeerkaarten. Het netwerk van Uniqa is opgezet door het Chinese Huawei Technologies.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

11-12-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics