Nickerie.Net, maandag 17 december 2007


OAS betreurt fysiek geweld in parlement

Eric Mahabier, 15/12/2007

Paramaribo - De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) betreurt het fysiek geweld in De Nationale Assemblée donderdagavond. Suriname is hiermee toegevoegd aan de rij van onder meer Oost-Europese landen waar in het parlement vaker wordt gevochten en geslagen. Suriname heeft internationaal een slechte beurt gemaakt met dit voorval, zegt fungerend OAS-secretaris-generaal Albert Ramdin aan dWT.

Albert Ramdin

“Ik schaam me diep als Surinamer. De wereld heeft me gebeld en gevraagd waarom onze parlementariërs zich hebben misdragen.” Ramdin zegt gisteren op het OAS-hoofdkwartier in Washington overspoeld te zijn met telefoontjes van de lidlanden en collega’s van internationale organisaties, die hun afkeuring uitspraken over deze vertoning. Op diverse internetsites zijn de beelden die door het parlement zijn vrijgegeven, te zien.

“Er zijn organisaties die zich speciaal bezighouden met vechtpartijen in parlementen en we staan nu ook op die lijst. Het is echt schandelijk en internationaal vraagt men zich af of ook het Surinaams parlement zich op dit niveau begeeft”, zegt Ramdin verder. Hij vindt het niet nodig de namen van de landen en de organisaties te noemen van wie hij de telefoontjes heeft ontvangen.

Persoonlijk vindt Ramdin dat assembleevoorzitter Paul Somohardjo en de parlementariërs Rashied Doekhie en Ronnie Brunswijk publiekelijk hun excuses moeten aanbieden aan het Surinaams volk voor hetgeen zich in het college heeft afgespeeld. “Ik roep ze echt daartoe op. Wat voor voorbeeld geven we met deze opstelling aan opkomende politici en de jeugd? Instituten als het parlement zijn respectabele instituten en we dienen ethiek en gedragsnormen daar hoog te houden.”

Volgens Ramdin komt het geval de democratie niet ten goede. Hij benadrukt dat in het parlement niet fysiek, maar met woorden gevochten moet worden. “Dit is absoluut een schande.” Hij hoopt dat de rust in de volksvertegenwoordiging gauw terugkeert en de parlementariërs zich als volwassenen richten op de ontwikkeling van het land.

De drie parlementariërs waren niet bereikbaar voor commentaar, waardoor hen de oproep van Ramdin niet voorgehouden kon worden. Brunswijk heeft gisteren op Sky Radio zijn excuses aan het Surinaams volk aangeboden.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

17-12-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics