Nickerie.Net, woensdag 19 december 2007


177 toewijzingsbrieven verdeeld aan Nickerianen

Geplaatst: 19/12/2007

Nickerie -  Behalve dat DNA-voozitter Paul Somohardjo het afgelopen weekeinde in Nickerie vertoefde om met zijn achterban te praten en te feesten, heeft hij samen met de RGB-minister ook toewijzingsbrieven verdeeld aan 177 Nickerianen. Personen die jaren hebben gezeten zonder hun documenten, zijn blij hun bescheiden te mogen hebben ontvangen.

Somohardjo die als gewoonlijk ook als de kippen bij was, zei dat er geen geld en of gunsten zijn gevraagd aan wie dan ook om deze papieren klaar te krijgen. De PL-voorman zei dat het hun plicht is en ook die van de minister om het volk te helpen aan zijn papieren. Volgens hem zal dit niet de eerste en ook niet de laatste keer zijn dat zulks gebeurd. Somohardjo haalde ook aan dat de minister zijn werkzaamheden verder zal voortzetten tot hij zal moeten afstappen in 2010. Uit Somohardjo’s woorden is duidelijk bitterheid te halen over de wijze hoe de naam en eer van de heer R. Karaya kennelijk volgens PL te grabbel is gegooid in de media dat hij, Karaya smeergelden vraagt/aanneemt om mensen in aanmerking te doen komen voor een perceel. De PL-topper hield ook voor dat iedereen die wat dan ook vraagt als tegenprestatie dit moet aangeven. Somohardjo zegt steeds te streven naar een transparant beleid en dat iedereen op een eerlijke wijze toekomt waarop zij recht op maken.

Opmerkelijk was ook het feit dat buiten kantooruren van het commissariaat tot zover velen zich kunnen herinneren, dit de eerste keer is dat grondpapieren niet in het PL-partijcentrum werden uitgedeeld, maar op het districtscommissariaat van Nickerie en wel op een zondagmorgen. Somohardjo garandeerde ook dat degenen die hun papieren nog niet in handen hebben, deze in een later stadium zullen ontvangen. RGB-minister Micheal Jong Tjien Fa zei dat het verstrekken van de toewijzingsbrieven fase twee is waarna er uiteindelijk registratie zal moeten plaatsvinden bij het Hypotheekkantoor. Volgens hem is de landelijke achterstand nog groot, maar wordt er hard aan gewerkt deze in te lopen. Het spraakmakende geval van ene mevrouw Soebedar die op gegeven moment uit haar woning was uitgezet, heeft gemaakt dat ook zij haar grondpapieren heeft mogen ontvangen. Minister Jong Tjien Fa zei dat hij er persoonlijk werk van had gemaakt om mevrouw Soebedar zelf te bellen dat haar zaakje in orde komt.

Volgens de RGB-topman zijn er in dit geval procedurele fouten gemaakt. Hij zegt dit feit betreurd te hebben dat de mevrouw samen met haar kroost via een rechterlijke uitspraak uit huis gegooid is door de “eigenaar” van het perceel waarop Soebedar al meer dan twintig jaren woont. Minister Jong Tjien Fa zegt de media en de buurtbewoners van Soebedar erg dankbaar te zijn dat zij groot alarm hebben geslagen tegen dit onrecht. Hij zei ervan op de hoogte te zijn van nog meer gevallen, maar verduidelijkte gelijk ook dat er ook zaken zijn van voorgaande regeringen en niet van de huidige .

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

19-12-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics