Nickerie.Net, woensdag 19 december 2007


Voedingsproject Nickerie City Church wordt uitgebreid
Geplaatst: 19/12/2007

Nickerie -  Gestart in 2006 is het dit jaar meer dan duidelijk dat het kindervoedingproject dat door de Nickerie City Church is bedacht, qua aantal aan het toenemen is. Tijdens dit project wordt aan een aantal schoolkinderen voeding en drank geboden dat op een heel feestelijke manier aan hen wordt gepresenteerd. Kenneth Donk van Nickerie City Church zegt dat zij het vorig jaar duizend kinderen hebben voorzien van een warme maaltijd.

Dit jaar hebben zij in planning om tweeduizend kinderen van de bijzondere en andere scholen van Nieuw Nickerie te trakteren op een maaltijd. Het geheel wordt gedaan in de schouwburg aan de Walther Hewittstraat. Dit project heeft naar zeggen van Donk een 3-ledig doel dat ook aan de scholieren is overgebracht. Zo zijn ze eerst bewust gemaakt van de kerst “spirit” .

Ze zijn ook op de positie van Jezus Christus gewezen. Voorts heeft de organisatie de jongeren erop gewezen dat zij geen negatieve paden moeten bewandelen, maar moeten kiezen voor positieve ontwikkeling. Zij zijn ook aangespoord om spontaan in het leven te zijn en vooral hard te studeren voor een betere toekomst, zei Donk. Nickerie City Church werkt er naartoe om het volgend jaar drieduizend kinderen te voeden. Het streven is erop gericht dat over 4 a 5 jaren zij zeker 5.000 kinderen van Nickerie willen voeden in de maand december. Dankzij medewerking vanuit het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling en hun sponsor Open Bible Standard Church, gevestigd op Trinidad & Tobago, zijn zij in staat om dit project uit te voeren en te continueren.

Gezien het feit dat NCC een christelijke instelling is, is gekozen om dit project steeds in december uit te voeren, waar gelijk ook de liefde van God en Diens eeuwige lichtstralen worden verspreid naar de mensen op weg naar het Kerstfeest. De organisatie is bovenal blij dat alles geordend is verlopen gisteren en dat de kinderen zich keurig hebben gedragen. Voor vandaag is weer een aantal scholen uitgenodigd. Er zullen ook vertegenwoordigers van de sponsor uit Trinidad aanwezig zijn. NCC is ook de vrijwilligers van Peace Corps dankbaar voor hun spontane medewerking die zij hebben gegeven en waarmee ook een goede relatie mee bestaat.Voor vertrek naar huis mochten de kinderen ook elk een presentje meenemen.

Danny Jibodh
 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

19-12-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics