Nickerie.Net, donderdag 20 december 2007


Brunswijk en Doekhie eerder illegale wapendragers

Greg Sitaram en Fenny Zandgrond, 20/12/2007

Paramaribo - Ronnie Brunswijk en Rashied Doekhie zijn eerder gevonnist voor illegaal vuurwapenbezit. Brunswijk zelf tot twee keer toe. Met parlementsvoorzitter Paul Somohardjo was dit tweetal vorige week tijdens een assembleevergadering betrokken bij een gevecht. Enkele personen, onder wie minister Joyce Amarello-Williams van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu, zochten dekking, omdat zij naar eigen zeggen op alles voorbereid waren. De oppositie eist nu veiligheidsgaranties daar zij weet dat enkele assembleeleden wapendragers zijn. Ook Somohardjo wil strengere veiligheidsmaatregelen.

Brunswijk overtrad in 1986 de Vuurwapenwet, waarvoor hij samen met de overtreding van de Rijwet en diefstal door braak en met geweld, vijf jaar gevangenisstraf en 150 gulden geldboete of 15 dagen hechtenis opgelegd kreeg door de strafrechter. In 1995 verminderde het Hof in verzet de straf en vonniste tien maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar, vijftig gulden geldboete of 1 dag hechtenis. Brunswijk zat geen dag uit. In 1994 was het weer raak.

Opnieuw overtrad Brunswijk de Vuurwapenwet. Met nog zware mishandeling ten laste gelegd, werd hij veroordeeld tot acht maanden celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk twee maanden gevang dus en een proeftijd van drie jaar. Aan Doekhie was het in 1996 de beurt om de Vuurwapenwet met de voeten te treden. Tweeduizend gulden of een maand hechtenis hoorde hij aan voor illegaal vuurwapen en vijftienhonderd gulden of een maand cel voor illegaal munitiebezit.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

19-12-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics