Nickerie.Net, maandag 24 december 2007


Redelijke kerststemming in Nickerie merkbaar
Geplaatst: 24/12/2007

Nickerie - De kerstsfeer in district Nickerie is redelijk te noemen. Dit is gebleken uit gesprekken die DBS het afgelopen weekeinde met mensen heeft gevoerd tijdens het shoppen. Voor Maikel is de kerstsfeer nog niet echt op gang gekomen, behalve de sfeer die het kruit hier en daar verspreid nu de verkoop van vuurwerk gestart is. De wat oudere Nickerianen zeggen deze periode van het jaar te zien als een periode waarin iedereen zich moet gaan bezinnen en vol liefde en vrede met elkaar moet leven.

 Derhalve is deze de periode van het jaar waar ook volgens hen geŽvalueerd dient te worden, wat men wil gaan doen in het verdere leven en waar zaken niet goed zijn gegaan het komend jaar beter aan te pakken om niet op de oude weg te blijven. Het is voor Glenn, die bezig was kerstinkopen te doen, een periode om niet bij de pakken neer te zitten en alles te doen wat positief is. Winkelzaken in en rondom het district Nickerie hebben dit jaar heel weinig versieringen aangebracht daar volgens hen zaken niet helemaal naar hun zin zijn verlopen. Ze zijn steeds meer de kosten in zijn gejaagd in hun exploitatie die een stijgende trend vertroont.

Klein winkelier Sanjay Sanchit beaamde dat de kosten zijn gestegen. Over de afgelopen drie maanden wist hij te zeggen dat zijn verkopen zijn gedaald en dat de prijzen van vele levensmiddelen sterk omhoog zijn geschroefd waardoor hij niet in staat is geweest om meer in te kopen, maar juist kleinere partijen heeft moeten afnemen. De horecasector van Nickerie heeft voor de feestdagen een redelijke bezettingsgraad. Over het algemeen is het district Nickerie de afgelopen 10 dagen geteisterd door een aantal verkeersdoden, ophangingen en een moordgeval van wie het slachtoffer, een 33-jarige vrouw gisteren gecremeerd is.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

24-12-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics