Nickerie.Net, maandag 24 december 2007


President Venetiaan: 'PL moet niet bemoeien met beleid RGB'

Ivan Cairo, 22/12/2007

Paramaribo - President Ronald Venetiaan wil niet dat Pertjajah Luhur (PL) zich langer inhoudelijk bemoeit met het beleid bij Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeleid (RGB). Venetiaan had vorige week donderdag een “ernstig gesprek” met minister Michael Jong Tjien Fa naar aanleiding van aanhoudende geluiden over misstanden en corruptie bij de gronduitgifte. Dat deelde de regeringsleider gisteren mee aan De Nationale Assemblée (DNA)

President Ronald Venetiaan, gisteren tijdens zijn beantwoording in het parlement. ROGB-minister Michael Jong Tjien Fa en zijn colega van Financien Humphrey Hildenberg luisteren aandachtig.- dWT foto/ Ivan Cairo

Het staatshoofd “weet dat de RGB-minister het niet eenvoudig heeft”. Vanwege de serieuze aard van het onderhoud heeft hij Jong Tjien Fa geadviseerd daarover verslag te doen aan zijn familie en gezin en aan zijn partij. Tijdens het gesprek is de bewindsman ook gewezen op wat de president hem had voorgehouden bij zijn beëdiging als minister. Venetiaan had toen aangegeven dat indien hij in de fout gaat, hij er alleen voor zal staan en de consequenties moet dragen.

Vooralsnog is voor president Venetiaan niet “duidelijk identificeerbaar”, dat Jong Tjien Fa rechtstreeks betrokken is bij vermoedelijke grondzwendel, anders zou hij onmiddellijk ontslagen worden. De president vindt overigens dat bij het aankaarten van problemen rond gronduitgifte zaken zuiver gehouden moeten worden, “zodat grotere misdaden vervolgd kunnen worden”. Het heeft geen enkele zin de regering te laten vallen en vervolging van die grote misdaden een illusie wordt, zei het staatshoofd.

”Wat zich aan problemen voor de minister heeft voorgedaan, is niet gekomen vanuit het regeringskabinet. De minister is vanuit een bepaalde constellatie in problemen gebracht”, zei Venetiaan. Met de bewindsman zijn afgelopen week wat betreft het gronduitgiftebeleid “drempelpunten” afgesproken waarbij er toezicht komt van de betreffende instanties om te voorkomen dat onregelmatigheden voortduren. Jong Tjien Fa heeft alle medewerking toegezegd.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / De Ware Tijd

24-12-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics