Nickerie.Net, vrijdag 28 december 2007


Sobere kerstviering te Nickerie
Geplaatst: 27/12/2007

Nickerie -  Maandag leek het net alsof het verkeer in de binnenwegen van het winkelcentrum van Nickerie gestremd was. Een drukte van mensen die zowel te voet als met de auto richting Nw- Nickerie kwamen om hun laatste inkopen te doen voor kerst. Bepaalde zaken hebben wel goed geboerd en kijken reikhalzend uit wat de inkopen voor de jaarwisseling met zich mee zullen brengen. Kerst in Nickerie werd ingeluid met flinke regenbuien in de nachtelijke uren die vermoedelijk hebben gezorgd dat mensen die van plan waren te gaan stappen, lekker thuis zijn gebleven.

Eerste Kerstdag was haast niet merkbaar. De normale kerstsfeer ontbrak ten zeerste. In huiselijke sfeer heeft men merendeels het feest gevierd onder genot van een hapje en een drankje. Te minicentrum Zeedijk was de sfeer wel apart. Daar heeft men tal van activiteiten door de dag heen georganiseerd voor het publiek. In de avonduren hebben de feestbeesten tot de kleine uurtjes gedanst op live muziek van de Nickeriaanse formatie Faiz.

De sobere kerstviering strekte zich ook richting West-Suriname waar de inheemsen niet volop het feest hebben gevierd. Zij wijten dit aan de economische situatie die heerst in het land en het feit dat velen niet in staat zijn om uit te geven, maar eerder denken aan de dag van morgen. Te Springlands, Guyana, hebben de westerburen zoals altijd “X-mas eve” op hun eigen manier nogal vrolijk en wel gevierd.

Danny Jibodh
 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

27-12-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics