Nickerie.Net, vrijdag 28 december 2007


2007 succesvol jaar voor het district Saramacca
Geplaatst: 28/12/2007

Saramacca - DBS vroeg de districtscommissaris van het district Saramacca, Mandrachaldebi Ghisaidoobe, naar een terugblik op het jaar 2007. Zij zegt dat het district vooruit is gegaan vergeleken met enkele jaren geleden. “Wij hebben aardig wat successen geboekt, maar er zijn ook momenten geweest die we liever niet hadden. Een van de grootste downs die wij hebben gehad is de grote wateroverlast in de maanden mei en juni, waarbij grote delen van het district zoals Calcutta, Jarikaba Wooncentrum, Creola, La Poule en Tijgerkreek onder water zijn gelopen.

Er is hierdoor heel veel verloren gegaan. Vooral aanplanten van groenten en fruit hebben hieronder geleden. Uit gebieden waar het water in de woonhuizen kwam, moesten de mensen geëvacueerd worden. Verder hebben we enkele aanrijdingen met dodelijke afloop gehad. Leuke momenten waren er ook wel. Een van de grote pluspunten is de bouw van de brug over de Saramaccarivier die het komend jaar af zal zijn.

Een ander positief punt is geweest de asfaltering van de Noordpolderdam en de Sidodadiweg. Verder is het korps politie en brandweer uitgebreid. Er zijn ook 9 dienstwoningen van de politie gerenoveerd en er is een nieuwbouw voor de politie te Boskamp. Met de calamiteiten van de wateroverlast is er te Creola langs de rivier een dam van ruim 4 kilometer opgeworpen. Uit enkele gebieden werd er ook water weggepompt en zijn de lozingen opgehaald. Hoogtepunten waren ook het bezoek van de Indiase minister van Overzeese Aangelegenheden aan het district.

Heel belangrijk is dat Jarikaba van drinkwater is voorzien en te Groningen er twee grote grondboringen zijn gedaan. Te Tijgerkreek wordt de hele installatie vervangen zodat iedereen goed en hygiënisch drinkwater kan krijgen. Ook heeft het ministerie van Openbare Werken meerdere malen zandwegen onderhouden.” Voor het jaar 2008 zegt de burgermoeder dat de routinewerkzaamheden voortgang zullen hebben.

Zij hoopt dat de brug heel gauw af is en dat de Oost-Westverbinding wordt geasfalteerd. “Er zijn verder ook nog plannen om het commissariaat uit te breiden en enkele kantoren van de bestuursopzichters te renoveren. De Bestuursdienst zal in het komend jaar het regelmatige onderhoud blijven verrichten en wij verwachten de volle medewerking van de mensen in het nieuwe jaar”, aldus Ghisaidoobe.

Rakesh Soekhoe

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

28-12-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics