Nickerie.Net, woensdag 02 januari 2008


Ernstige stremming in Telesur gsm-verkeer
Geplaatst: 02/01/2008

Paramaribo -  De afgelopen dagen was het belverkeer van, naar en tussen Telesur-accounts ernstig gestremd. Het was bijzonder moeilijk om iemand aan de andere kant van de lijn te spreken. Opvallend was dat bij bellen van een Telesur- account naar een account van de twee andere providers, het belverkeer feilloos tot stand kwam. Ook was het opmerkelijk dat bellen van een Digicel-account naar een andere Digicel- account of naar een Uniqa-klant feilloos verliep. Hetzelfde was ook het geval bij Uniqa.

De problemen ontstonden zodra een Telesur- account in het spel kwam. Pr-man bij Telesur, Roy Belfor, legde gisteren uit niet te weten waaraan de stremming te wijten is. Hij vroeg DBS hem na drie kwartier terug te bellen.

Het is de krant daarna niet gelukt hem te bereiken. Pr-vrouw bij Uniqa, Sandra Bihari, zei dat providers over het algemeen alleen rekening houden met gemiddelden en niet met hoogtijdagen. Het is volgens haar gebruikelijk dat tijdens hoogtijdagen er vaker tegelijk en meer wordt gebeld. Zo was het volgens haar ook stukken moeilijker om tijdens de actiedagen van Uniqa, op 25, 26 en 31 december naar Nederland te bellen. Ze kon geen antwoord geven op de vraag hoe hoog het gemiddelde van Uniqa is.

Gregory Rijssen

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

01-01-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics