Nickerie.Net, woensdag 02 januari 2008


Nickerie verwelkomt 2008 met pagara-estafette
Geplaatst: 02/01/2008

Nickerie -  Tijd heb je niet, maar kun je wel maken. Tijd voor je werk, nee tijd om tegen het eind van het jaar samen de laatste voorbereidingen te treffen voor de traditionele Owruyariviering. De vroege opleving in de binnenstad van Nickerie was op 31 december 2007 overweldigend te noemen. In grote getale trokken mensen naar Nw Nickerie om hun inkopen te doen. Feestgangers waren reeds vroeg op de verschillende trefpunten waar lekker ‘gechild’ werd en men alvast in de sfeer van Owruyari kwam.

Foto-impressie Vuurwerkestafette in Nieuw Nickerie

Filevorming in de binnenstad maakte dat het verkeer op momenten van de 365ste dag van het jaar 2007 gestremd raakte. Naarmate de dag vorderde gingen verschillende bedrijven tot vroege sluiting over om samen met personeel het oude jaar weg te eten en te drinken op hun eigen manier. Voor ondernemer Persad Algoe was het dit jaar iets anders. Op zijn initiatief heeft Nickerie een pagara-estafette georganiseerd die heel wat mensen op de been heeft gebracht. Algoe zegt dat hij steun heeft gehad van andere bedrijven en ernaar streeft om eind van dit jaar deze pagara-estafette groter te maken. Een pagara van bijkans 300 meters werd uitgerold voor het marktterrein, terwijl het in de directe omgeving dreunde van knallen die de sfeer hielpen verhogen.

Vol spanning wachtte het goed opgekomen publiek, dat zich al vroeg had verzameld langs de G.G. Maynardstraat, op de ontsteking van de pagara. De brandweer die alles goed in het zeil hield, gaf op een gegeven moment groenlicht voor de ontsteking van de pagara. De lont van deze pagara werd aangestoken door Miss Saree 2007, Chandeni Paltie, tezamen met S.C.V. Chandni-ambassadrice Kajol Tahdil. Onder luid geknetter sprongen delen van het vuurwerk uit elkaar die een deel van de weg al schietend rood kleurden.

Na het oorverdovend lawaai dat ongeveer tien minuten duurde, trok het publiek zich terug op weg naar middernacht. ‘Bombelhuizen’ die tot laat open waren, raakten haast allemaal hun kruitproducten kwijt. Nickerie heeft het nieuw jaar zo op haar eigen manier verwelkomd. Vele Nickerianen hebben tot in de kleine uurtjes gefeest en zo de eerste zonnestralen in het nieuwe jaar buitenshuis zien opkomen.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

01-01-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics