Nickerie.Net, woensdag 02 januari 2008


Juwelier Irisha voor miljoenen leeggeroofd te Nickerie
Geplaatst: 02/01/2008

Nickerie -  Bij Juwelier Irisha, die op het marktterrein van Nickerie is gevestigd, is in de nacht van zondag op maandag voor miljoenen Surinaamse dollars gestolen door dieven die op meesterlijke wijze te werk zijn gegaan. De eigenaar die normaal zijn zaak kwam openen, merkte de inbraak op en schakelde gelijk de politie in die op een steenworp afstand van de markt is gestationeerd. Gelet op de situatie wordt gesuggereerd dat tijdens de inbraak de markt wel bemand was door marktwachters die tot dusver te kennen hebben gegeven niks van de inbraak te hebben opgemerkt.

De dieven hebben op geraffineerde wijze via het plafond zich toegang verschaft tot het pand. Vervolgens hebben zij vermoedelijk gebruik gemaakt van een draagbare snijbrander om de brandkast open te snijden en de inhoud bestaande uit geld en sieraden met zich mee te nemen. Volgens eigenaar P. vertegenwoordigen de sieraden een waarde van bijkans US$ 500.000. Er is volgens hem ook een bedrag van SRD 25.000 en 8.000 euro’s aan geld gestolen. Volgens de marktbewakingsdienst regende het op die bewuste avond bakken uit de hemel wat het moeilijk maakte voor de bewakers om zich te verplaatsen.

Zeker vijf bewakers waren tot de ochtenduren aanwezig op het marktcomplex. Maksoed Chiragally, belast met de totale bewaking van de Centrale Markt, zegt dat hij de politie meerdere malen op de hoogte heeft gebracht dat vermoedelijk ongure figuren via de rivier hebben gepoogd in te breken op de markt. De politie heeft tot gisteren nog geen aanhoudingen verricht en van de daders ontbreekt nog elke spoor. Het vermoeden bestaat dat zij na hun daad via de Nickerierivier het land hebben verlaten richting Guyana.
Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

01-01-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics