Nickerie.Net, dinsdag 08 januari 2008


Sharmila Mangal- Mansaram: “Moenne moet ballen, dan bedoel ik spierballen tonen”
Geplaatst: 05/01/2008

Paramaribo -  Het lid Sharmila Mangal-Mansaram had in het tweede deel van haar inleidende opmerkingen tijdens de begrotingsbehandeling gisteren geen goed woord over voor haar collega van de oppositie Kenneth Moenne, de fractieleider van de NDP. Opmerkelijk is dat deze twee leden elke aangelegenheid aangrijpen om elkaar aan te vallen. In de vergadering van gisteren was het weer raak.

 Mansaram maakte publiekelijk dat het lid Moenne laf is en een openbaar debat met haar vermijdt in de media. Uit haar woorden blijkt heel duidelijk dat haar collega Moenne een debat met haar niet aandurft. “Het lid Moenne is te laf om met mij in openbaar debat te gaan. Elk keer als hij door een programmamaker wordt gevraagd om met mij in debat te gaan, gaat hij zich onder een tafel verschuilen. Ik hoop dat het lid Moenne ballen toont, en dan bedoel ik spierballen, en de discussie hier in het parlement komt voeren.”

Opmerkelijk was ook de opmerking van het DNA-lid dat de oppositie het consequent zijn in de politiek van de huidige coalitie moet leren. Ze gaf aan dat de oppositie de DNA-vergaderingen niet bijwoont, maar wel komt tekenen, kennelijk om in aanmerking te blijven komen voor de schadeloosstelling. Zij betitelde dit als opportunisme. De voorzitter had bijzondere aandacht voor deze mededeling. Op zijn kenmerkende grappende wijze vroeg hij of het inderdaad zo is dat de oppositie voor de schadeloosstelling toch komt tekenen. Dit werd bevestigd door het lid Mansaram. Somohardjo merkte toen op dat er misschien iets gedaan kan worden om dit onmogelijk te maken. Aan het eind van het inleidend deel van haar betoog, werd ze ondersteund door het lid Brunswijk. Hij kon zich helemaal terugvinden in de opmerkingen van het lid Mansaram.

Santi Sieuw

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

04-01-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics