Nickerie.Net, maandag 07 januari 2008


Ex-militairen Nickerie nemen weer positie in op plein
Geplaatst: 07/01/2008

Nickerie -  De groep ex-militiaren van Nickerie heeft zaterdag na bijkans drie weken wederom postgevat op het plein tegenover het commissariaat. De militairen hebben allen gevochten tijdens de gemene binnenlandse oorlog. Eenmaal op het plein hebben zij zich weer geuit zich in de steek gelaten te voelen.

De in totaal 156 geregistreerde ex-militairen was doorgegeven dat zij in december 2007 uiterlijk uitbetaald zouden worden, maar niks daarvan blijkt waar te zijn, zegt coördinator Dew Jairam. In totaal zijn er 156 ex- strijders gescreend en geregistreerd. Dew Jairam zegt dat hij elke dag door zijn ex-strijdmakkers wordt gevraagd wanneer zij hun betaling zullen ontvangen. Een exacte datum kan hij hen helaas niet geven.

Ook de begeleiding van hen die kampen met een posttraumatische stressyndroom blijft ergens steken. Jairam hekelt het feit dat een hooggeplaatste officier die de screeningcommissie voorzit, niet lang terug ongepaste uitspraken heeft gemaakt als ‘kka koeli, m’o punt ding, ze dragen gouden sieraden en rijden grote auto’s’. Dit zeggen de ex-militairen niet te accepteren. Zulks drijft hen dan om alleen maar met Defensieminister Ivan Fernald te dealen. Jairam liet verder los dat er zeker financiën los zijn voor uitbetaling van de Nickerianen, maar deze ergens blijven steken. In verdere gesprekken staat vast dat vele van de ex-militairen kampen met kersverse herinneringen die zij zo voor zich kunnen halen. Velen van hen hebben ook geen vaste job en zeggen het met de dag moeilijker te krijgen. Anderzijds zeggen zij wel hoop te hebben dat zij nog uitbetaald zullen worden

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

07-01-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics