Nickerie.Net, maandag 07 januari 2008


Markt Nickerie krijgt hoog bezoek uit Gemeente Den Haag
Geplaatst: 07/01/2008

Nickerie -  Zaterdag heeft de leiding van de Centrale Markt van Nickerie bezoek gehad van de Gemeente Den Haag. Bestuursadviseur Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie drs. Parveen Boertje en het hoofd Economische Zaken van de Gemeente Den Haag, Hans Doets, hebben zich georiënteerd op de markt.

Boertje gaf aan dat het doel van hun bezoek te maken heeft met de samenwerkingsovereenkomst die er bestaat tussen Den Haag en de Republiek Suriname, waarin een aantal gebieden benoemd is, waarop samengewerkt zal worden. Een van de gebieden is economie en werkgelegenheid. In dat kader is er een aantal projecten benoemd zoals de versterking van de visserijhaven in Paramaribo. Echter willen zij ook de situatie in de districten van dichtbij zelf meemaken. Zij hebben voor Nickerie gekozen om te kijken naar eventuele overeenkomsten met Paramaribo. In Nickerie is er naar zeggen van Parveen Boertje veel meer te zien en die heeft een behoorlijke variatie met een goede infrastructuur. Zij zullen ook een bezoek brengen aan Coronie, Saramacca en Para.

Op dit moment zijn er nog geen concrete plannen om iets te doen op de markt van Nickerie gaf Boertje aan. Zowel Boertje als Doets zeggen dat de markt een enorme potentie vertoont en dat er veel verse producten dagelijks aan de man worden gebracht en dat de mensen hard en eerlijk werken om aan de kost te komen. Hans Doets typeerde Nickerie als een ondernemend district en dat er veel handel wordt gedreven. Doets zei verder dat mensen veel eigen initiatieven in Nickerie schijnen te nemen en minder afhankelijk willen zijn van de overheid. Zelf dingen doen is volgens Doets erg belangrijk. Hij prees ook de goede “hospitality” die hij gedurende zijn bezoek aan de markt heeft beleefd. Marktbeheerder Dawoed Khodabaks staat zeer positief tegenover dit bezoek en kijkt uit naar follow-up.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

07-01-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics