Nickerie.Net, maandag 07 januari 2008


President Bharrat Jagdeo: ‘2007 is gedenkwaardige jaar voor Guyana’
Geplaatst: 07/01/2008

Nickerie -  Het Guyanese staatshoofd Bharrat Jagdeo heeft recentelijk aangestipt dat het jaar 2007 een gedenkwaardig jaar is voor zijn land, omdat er volgens hem zowel een aantal nationale, regionale als internationale zaken zijn verwezenlijkt. “We can all be proud of the seamless manner in which Guyana moved from hosting one international event to another”, zei Jagdeo trots. Hoogtepunten zijn de organisatie van de Wereldkampioenschappen Cricket 2007 en de organisatie van belangrijke internationale conferenties zoals de Rio Summit, Commonwealth Finance Ministers Meeting en de 12th special conference of Heads of Government of the Caribbean Community. Bharrat Jagdeo zei dat het succes van deze gebeurtenissen getuigt van de capaciteiten waarover het land beschikt evenals de groeiende gestalte die het land doormaakt in de snel globaliserende wereld.

Het staatshoofd heeft verder het succes van Guyana benadrukt met de overwinning die zij hebben behaald voor wat betreft het eeuwenoud maritiem geschil tussen Guyana en Suriname. Een duidelijke afbakening van de grens geeft volgens Jagdeo Guyana nu volledig de bevoegdheid om het gebied dat eerder betwist was, nu te gaan exploreren en kijken wat het voor het land kan betekenen. Het staatshoofd zei ook dat er in de afgelopen periode enorm veel aandacht is besteed aan de verbetering van zowel de fysieke als de productieve infrastructuur. Verder beklemtoonde Jagdeo dat ook de verbetering van de levensstandaard voor elke Guyanese burger tot één van zijn verplichtingen behoort en dit ook nastreeft. Hij merkte verder op dat er ook een verbetering van de economie van Guyana is gekomen en het Bruto Binnenlands Product met zowat vijf procenten omhoog is gestuwd.

 Behalve de groei in de traditionele sector, zoals rijst en suiker, zei Jagdeo dat er ook gegroeid is in de sectoren transport-, toerisme-, vervoer- en de telecommunicatiesector. De groei van deze sectoren voorspelt een goede toekomst aangezien Guyana werkt naar een evenwichtigere economie. Jagdeo zei dat de toeristenindustrie welke zich nog maar in embryonale stadium bevindt, enorme stappen zal maken en in de nabije toekomst een onschatbare bijdrage tot nationaal inkomen zal leveren in de economie. Guyana zal de komende tijden toeristisch aantrekkelijker worden gemaakt. Hiervoor spoorde de president zijn volk aan om de omgeving schoon en netjes te houden en te werken naar een unieke en betere gastvrijheid, waarvoor Guyana echt wel bekend voor staat in de wereld.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

07-01-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics