Nickerie.Net, maandag 07 januari 2008


KPS vangt leider Guyanese zeeroversbende

07/01/2008

PARAMARIBO/GEORGETOWN - Kevin Narine alias Long Hair, de vermoedelijke leider van een bende Guyanese zeerovers, is afgelopen woensdag door de politie gearresteerd. Zo verneemt de krant van bronnen bij het Korps Politie Suriname en uit Guyana. Inspelend op inlichtingen vanuit Georgetown dat Narine op weg was van Nickerie naar Paramaribo wierp de politie op Nieuwjaarsnacht een wegblokkade op op de Oost-Westverbinding. Bij het naderen van de road block sprong de verdachte uit het voertuig waarin hij zat en vluchtte het bos in. Woensdagmorgen werd hij alsnog gearresteerd toen hij een voertuig stopte om gelift te worden. Het bleken in burger geklede rechercheurs te zijn die Narine onmiddellijk inrekenden.

De vermoedelijke zeerover wordt in Guyana gezocht wegens verschillende moorden, roof en verkrachting. Hij was naar verluidt naar Suriname uitgeweken toen Guyana hem te heet onder de voeten werd. Hij recruteerde opnieuw leden voor zijn bende nadat verschillende kompanen hier en in Guyana waren aangehouden in november en december. De afgelopen maanden werden Guyanese vissers geterroriseerd door zeepiraten, vermoedelijk de bende van Narine. Meer dan vijftig boten zijn aangevallen en beroofd van ettelijke duizenden Amerikaanse dollar aan buitenboordmotoren, benzine, visvangsten en netten. Tijdens de rooftochten zijn enkele vissers doodgeschoten.

Narine wordt naar verluidt in verband gebracht met de moord op zes vissers uit Good Hope, East Coast Demerara die eind vorig jaar niet terugkeerden van een vistocht. Drie van de mannen zijn dood teruggevonden. Vorige maand werd een toplid van Narine's bende aangeklaagd voor zes berovingen op vissers op de Corantijnrivier.

Het KPS slaagde erin 11 personen die vermoedelijk betrokken zijn bij de zeepiraterij, onder wie een Guyanese vrouw, aan te houden. Ondertussen zijn zeven verdachten voorlopig in vrijheid gesteld, inclusief de vrouw. De overigen zitten vast wegens overtreding van de vuurwapenwet. De politie in Suriname wist verschillende gestolen buitenboordmotoren en vissersboten te achterhalen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

07-01-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics