Nickerie.Net, donderdag 10 januari 2008


Goldman Sachs voorspelt recessie in VS in 2008

De Amerikaanse economie zal dit jaar in een recessie belanden en de Amerikaanse centrale bank zal daardoor de rentevoet laten zakken tot 2,5 pct. Dat voorspelt de Amerikaanse bank Goldman Sachs. Goldman Sachs is niet de eerste bank die dit voorspelt. Gisteren zei een econoom van Merrill Lynch dat de Amerikaanse economie al is overgegaan in een recessie. De Amerikaanse minister van FinanciŽn sloot dan weer impliciet het scenario van een recessie uit.

Volgens Goldman Sachs zou de recessie - de eerste sinds 2001 - twee tot drie kwartalen duren en in vergelijking met vorige recessies nogal meevallen. Er wordt gerekend op een bbp-daling van 0,5 pct. In 2009 zou dan een heropleving volgen.

Volgens een studie van het Wereld Economisch Forum bedreigt het risico op een recessie in de VS de mondiale groei in 2008. In het rapport toont men zich ook bezorgd over de stijgende energieprijzen en verdere verliezen in de financiŽle sector. En de wereldvoedselbevoorrading is kwetsbaar voor een internationale crisis of een natuurramp, aldus nog het rapport. (afp/adv)

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / De Morgen (BE)

08-01-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics