Nickerie.Net, zondag 13 januari 2008


Mamsaram: twijfels over financiële transacties FAL

Paramaribo - Uitspraken van parlementariër Sharmila Mangal-Mansaram (NF/VHP) als zouden rijstpelmachines van de Federatie van Agrariërs en Landarbeiders (FAL) donaties uit India zijn, blijken niet te kloppen. Aan de Ware Tijd is een acht pagina tellend document overhandigd met daarop de Letters of Credit van de Hakrinbank en correspondentie met twee Indiase bedrijven, de GG Dandekar Machine Works Ltd (Bombay) en de Millmore Engineering Private Ltd (Madras). Bij deze bedrijven zijn rijstpelmachines en toebehoren gekocht voor een totaal bedrag van ruim 56.000 Amerikaanse dollar.

Donderdag haalde Manga-Mansaram fel uit naar haar collega Jiwan Sital (A1-fractie), tevens FAL-voorzitter, over malversaties binnen de organisatie en verkregen domeingronden. Volgens Mangal heeft de FAL doen voorkomen dat zij machines heeft gekocht, terwijl die zijn gedoneerd. Nagegaan zou moeten worden waar de gelden van de arme boeren zijn. Bij confrontatie hiermee stelde Mangal dat zij nog zal uitzoeken of de machines daadwerkelijk zijn gekocht.

“Als organisatie hebben wij in de afgelopen periode een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de agrarische sector. Daar waar zaken fout zijn gegaan vanwege tegenwerking en het brengen van verdeeldheid onder de boeren, adviseren wij het DNA-lid om dit in haar eigen gelederen te onderzoeken”, schrijft de FAL in een persbericht.

De organisatie is geschokt dat zij als vakcentrale, de door haar opgezette naamloze vennoten en de door haar aangegane financiële transactie met de bank tot onderwerp van bespreking zijn gemaakt tijdens de begrotingsbehandeling in DNA. De FAL noemt de uitspraken van de parlementarier “leugens”. Mangal-Mansaram blijft er echter bij dat onderzoek moet worden gedaan naar misstanden binnen de FAL. Met haar optreden gelooft ze dat zij opkomt “voor de arme boeren die anders geen stem hebben.”.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

12-01-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics