Nickerie.Net, dinsdag 15 januari 2008


Matai hekelt Surinaamse vlag op slippers

Fenny Zandgrond, 15/01/2008

Paramaribo - Parlementariėr Kris Matai (NF/VHP) heeft de minister van Handel en Industrie Clifford Marica opgeroepen op te treden tegen de afdruk van de Surinaamse vlag op slippers. Volgens hem wordt met deze slippers de hoge waardigheid van het land, die met de vlag wordt gesymboliseerd, letterlijk met de voeten getreden. De parlementariėr bracht woensdag een paar van deze sandalen als aanschouwelijk materiaal naar de assemblee. Hij vroeg de bewindsman hoeveel tijd er nodig is om het product uit de handel te halen.

Marica legde uit dat deze toeristische producten internationaal gebruikt worden om een land te promoten. Zo worden ook baddoeken bedrukt met een vlag of wapen en worden met dit goed niet alleen de edele lichaamsdelen afgedroogd.

Hij erkende dat de vlag en het wapen tot onze nationale trots horen, welke gekoesterd moet blijven. De minister zei verder dat HI vaker heeft opgetreden tegen onregelmatigheden op de markt. Zo zijn in samenwerking met het Bureau Openbare Gezondheidszorg tientallen winkels bezocht en zijn producten uit de markt gehaald.-.

Foto/americanflagfactory.com De Amerikaanse vlag op slippers is een bekend en geaccepteerd toeristisch product. De Surinaamse vlag op slippers echter, tast volgens parlementariėr Kries Matai (NF/VHP) de waardigheid van het land aan.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

15-01-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics