Nickerie.Net, dinsdag 15 januari 2008


Vragen SP over vergoeding SLM -reizigers
Geplaatst: 14/01/2008

Den Haag -  Reizigers van een SLM-vlucht, die in juli 2007 forse vertraging opliepen, zijn ondanks toezeggingen van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij, SLM, niet gecompenseerd voor de geleden schade. Dat constateert het SP-Tweede Kamerlid Emile Roemer. Hij vindt dat er een onafhankelijke geschillencommissie moet komen om zulke problemen op te lossen. Roemer stelde schriftelijke vragen aan minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat over de vertraagde SLM-vlucht van Amsterdam naar Paramaribo. ‘De vlucht was overboekt. Meer dan tien mensen waren de klos.’ De passagiers kregen in de dagen daarna lege stoelen toegewezen op andere vluchten, maar ze liepen daardoor vertragingen op tot enkele dagen.

Volgens de regels van de Europese Unie hebben de passagiers bij een vertraging van meer dan 24 uur recht op een vergoeding van 600 euro. De SLM zou daarvoor zorgen, maar dat is volgens Roemer niet gebeurd. ‘De mensen die we gesproken hebben, hebben alleen een taxivergoeding van 30 euro gekregen.’ Het Kamerlid gaat ervan uit dat niemand de hele vergoeding heeft gekregen. ‘Die rechten heb je en de passagiers moeten alsnog gecompenseerd worden.’

Roemer is niet te spreken over de handelwijze van de luchtvaartmaatschappijen. ‘De regeling is er en daar moet men zich aan houden.’ De KLM zei pas nog dat de EU-regeling onduidelijk is over de toe te kennen vergoedingen. ‘Dat is grote lariekoek’, zegt Roemer. ‘Die verordening is hartstikke helder.’ De minister moet daar volgens hem hard in zijn.
De Europese Commissie heeft Nederland op de vingers getikt dat er geen goede klachtenregeling is. De SP'er vindt dat er een onafhankelijke geschillencommissie moet komen. ‘Als je een klacht hebt, moet je daar terecht kunnen. Zij moeten een onafhankelijke uitspraak doen, die bindend is.’ Minister Eurlings wil wachten op een Europese geschillencommissie, maar dat duurt Roemer allemaal te lang: ‘Begin dan maar in Nederland.’ (Bron: RNW Caribische redactie).

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

14-01-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics