Nickerie.Net, zaterdag 19 januari 2008


Installatie CCC markeert mijlpaal in Caricom
Geplaatst: 19/01/2008

Paramaribo -  ‘De lancering van de Caricom Competition Commission markeert een significante mijlpaal in de implementatie van het mededingingsbeleid in de regio. Haar missie is om de eerlijke concurrentie te waarborgen, te streven naar competitieregels om een gezonde concurrerende markt te hebben in het Caribisch gebied, welke werkelijk cruciaal is.’ Dit is een fragment van de speech van president Ronald Venetiaan gisteren tijdens de inauguratieceremonie van de Caricom Competition Commission (CCC). De president sprak zijn lof uit dat de CCC eindelijk een feit is. Hij hoopt dat de CCC zich werkelijk van haar taken zal gaan kwijten en ervoor zal zorgen dat eerlijke concurrentie in de Caricom beleefd wordt.

Vóór de speech van het staatshoofd kwamen tal van sprekers aan het woord. De rode draad van hun speeches was dat zij zeer verheugd waren met de inauguratie van de CCC in Suriname. Zo noemde minister Clifford Marica van Handel en Industrie, (HI) de CCC één van de pijlers binnen de Caricom die eindelijk gerealiseerd is. Hij zei dat de CCC cruciaal is voor het welslagen van de Caricom. Caricom secretaris-generaal Edwin Carrington zei dat deze dag hem heel blij maakte. ‘Dit is het resultaat van jarenlange planning en samenwerking’, zei de Caricom secretaris-generaal. De voorzitter van de CCC wordt de Trinidadiaan Kusha Haraksingh.

De andere commissarissen zijn Cheltenham Patterson (Barbados), Trevor Farrell (Trinidad and Tobago), Hans Lim A Po (Suriname), Maureen Paul (Dominica), Barton Scotland (Guyana) en ambassadeur Stephenson (Jamaica). De hoofdtaken van de CCC bestaan uit het toepassen van concurrentieregels en het promoten en tegelijkertijd beschermen hiervan. De CCC gaat er ook op toezien dat concurrentiewetten op lokaal niveau gemaakt worden en zal dit ook promoten. Momenteel beschikken slecht vier landen in de Caricom over deze wetten. Die landen zijn Barbados, Trinidad and Tobago, Jamaica en Guyana.

Gregory Rijssen

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

18-01-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics