Nickerie.Net, vrijdag 18 januari 2008


Tentoonstelling parochiezorg Nickerie
Geplaatst: 17/01/2008

Nickerie -  De RK Gemeente in het district Nickerie heeft het initiatief genomen een tentoonstelling over parochiezorg te organiseren in de zaal aan de G.G. Maynardstraat. Pater Rudie Wong Loi Sing legde uit dat zij bezig zijn met “stewardship” dat moet helpen om mensen zoveel mogelijk te stimuleren om binnen de kerk te werken. Dit is in het verleden ook gebeurd, zegt Wong Loi Sing. Het wordt voortgezet mede in het kader dat zij ook 50 jaar Bisdom vieren. Deze is reeds gestart op 24 augustus van het vorig jaar en duurt tot en met augustus 2008. Wong Loi Sing zei verder dat met de tentoonstelling vooral jongeren moeten gaan inzien dat zij zich moeten inzetten voor werk in de kerk.

Zij moeten niet materialistisch gestemd leven, maar zich ontwikkelen in het geloof. Daardoor zullen zij weten wat het leven allemaal is, hoeveel God van ons houdt en dat het van belang is te helpen de gemeenschap op te bouwen. De pater haalde aan dat de consumptiedrift in de wereld jongeren sterk beïnvloedt en hen wegtrekt naar andere gebieden. Onder de groep kerkgangers bevindt zich wel een groep jongeren die frequent de diensten bezoekt wat hij dan ook zeer op prijs stelt.“Je moet een geloof hebben, anders zweef je.” Het RK geloof strekt zich niet alleen binnen Nieuw Nickerie en omgeving, maar ook ver in het Boven- Nickeriegebied uit.

Pater Wong Loi Sing gevraagd hoe vaak zij de dorpen in het Boven- Nickeriegebied bezoeken, zegt dat het niet vaak gebeurt. Dit komt omdat er weinig priesters zijn en vaak niet genoeg middelen ter beschikking hebben om ernaartoe te gaan. Hij is al veertien jaren in Nickerie en kan echt op zijn vingers tellen hoeveel keren het binnenland is bezocht. De politie heeft hun steeds weer bijgestaan om toch nog naar het binnenland te gaan, echter is dit verwaterd. De RK Gemeente beschikt volgens pater Wong Loi Sing wel nu over een boot en motor, maar nog geen aanmeersteiger. Ook het opbrengen van de brandstofkosten drukt zwaar. Het bezoek aan de tentoonstelling is niet denderend te noemen.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

18-01-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics