Nickerie.Net, vrijdag 18 januari 2008


Verkeerd lijk gecremeerd in Nickerie
Geplaatst: 18/01/2008

Nickerie -  Gistermorgen hebben nabestaanden van de overleden Naipali Rudrasingh de schrik van hun leven gekregen in het mortuarium van het SZN. Zij begaven zich naar het mortuarium om het lijk van een overleden familielid te wassen en vervolgens mee te nemen naar haar laatste rustplaats toen zij tot de ontdekking kwamen, dat zij voor zich een ander lijk hadden, namelijk dat van Bhagmanie Bhawan Mathoera (62). Het was voor de nabestaanden van Rudrasing duidelijk dat de lijkenbewaarder dinsdag het lijk van Rudrasing aan de familie Mathoera heeft afgestaan voor crematie. Zoon R.Mathoera deelde mede dat de familie niet eens heeft opgemerkt dat zij de verkeerde persoon mee had gekregen.

Echter heeft DBS vernomen dat beide overleden vrouwen veel op elkaar leken, waardoor de verwarring is ontstaan binnen het lijkenhuis. De familie Mathoera heeft zelf het lijk niet helpen wassen. Zij had gekozen voor een compleet pakket waardoor zij niet aanwezig was. Op gegeven moment ontlaadden zich in het lijkenhuis heel veel emoties, waarbij flink is uitgehaald naar de lijkenbewaarder en de leiding van het ziekenhuis voor deze blunder. Ouderen in de menigte vragen zich wat er nu zal gebeuren, daar mevrouw Rudrasing nimmer had aangegeven gecremeerd te willen worden. Haar laatste wens was volgens de familie om begraven te worden allernaast haar overleden wederhelft. Zij is met deze grote vergissing gecremeerd in het crematieoord te Rijsdijk op dinsdag.

Van de zijde van het SZN is het DBS niet gelukt een reactie los te krijgen. Beide families overwegen om deze zaak niet zo te laten. De politie van het district Nickerie heeft deze unieke zaak waar lijken zijn verwisseld in verder onderzoek. Een agent van politie die er versteld van stond, zei dat hij zulks voor het eerst had meegemaakt. Nabestaanden van Mathoera stonden gisteren pal voor het lijk van hun dierbare van wie zij dachten dat die al gecremeerd was. De emoties die losbraken maakten dat een familielid ter plekke het bewustzijn verloor en behandeld moest worden door de spoedeisende hulp van het Dr. L. Mungra Ziekenhuis. Familieleden van beide overleden vrouwen delen de mening dat zij dit voorval voor de rest van hun leven niet zullen vergeten. “Het gaat voor ons een blijvende trauma zijn”, zei een nabestaande van de familie Rudrasing.

Danny Jibodh

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

18-01-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics