Nickerie.Net, woensdag 23 januari 2008


Akkoord met coalitie splijt Surinaamse oppositie

PARAMARIBO, 23 jan – De Nationale Democratische Partij, NDP, heeft afstand genomen van het akkoord over beëindiging van de boycot van het parlement. In tegenstelling tot de beide andere oppositiegroeperingen, wordt het akkoord met de coalitie als onacceptabel aangemerkt. “Er is sprake van een misverstand”, zegt NDP-parlementariër Jenny Simons.

Fractieleider Kenneth Moenné zou niet hebben afgestemd met de fractie en het partijbestuur. Moenné heeft getekend namens de NDP-fractie. “Er is geen feedback gepleegd. We hadden gedacht dat de fractieleider terug zou koppelen”, zegt Simons. De fractie en de partij weigeren dan ook het akkoord te aanvaarden. Volgens Simons voldoet het niet aan de verwachtingen.

Onder meer wordt niet ingegaan op de bezwaren van vooral de NDP tegen parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. “We vinden onvoldoende garantie om beter te gaan werken, we vinden de verklaring te vaag. We missen de mogelijkheden te praten over hoe verder”, aldus Simons. Binnen de coalitie is verrast gereageerd op de omslag bij de NDP.

“Het verbaast me, je hebt de indruk dat er wordt afgestemd. Je verwacht dat er draagvlak is. Moenné heeft getekend, dus we gaan af op zijn woord”, zegt coalitieparlementariër Ruth Wijdenbosch. Wat de gevolgen zijn voor Moenné is nog niet duidelijk. Volgens fractiegenoot Ricardo Panka is er niets aan de hand. “Ik vind niet dat er gevolgen moeten zijn, kritiek moet mogelijk zijn.”

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Waterkant

22-01-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics