Nickerie.Net, vrijdag 25 januari 2008


Assemblee gaat in op gevecht 13 december
Geplaatst: 25/01/2008

Paramaribo -  Tijdens de openbare zitting van De Nationale Assemblee gisteren is inhoudelijk ingegaan op het gevecht van 13 december 2007 tussen de parlementsvoorzitter Paul Somohardjo, NDP parlementarier Rashied Doekhie en AC-topper Ronny Brunswijk. De aanleiding tot dit gevecht is geweest de beschuldigingen van het lid Doekhie aan het adres van voorzitter Somohardjo. Deze heeft daarop een aantal trappen moeten incasseren van Somohardjo en Brunswijk die zei slechts zijn voorzitter behulpzaam te zijn geweest. In de turbulente dagen die daarop volgden, zijn de regeercoalitie en de gezamenlijke oppositiepartijen tot een gemeenschappelijke verklaring gekomen, waarbij onder andere de verontschuldigingen door betrokken partijen geëist zijn en de aanpassing van het Ordereglement.

Somohardjo bood hierop zijn verontschuldigingen aan en Brunswijk gaf aan samen met zijn partij achter het opgestelde gemeenschappelijk rapport te staan. Yvonne Raveles die namens de VVV-fractie het woord voerde, benadrukte dat discussies nimmer mogen ontaarden in persoonlijke en ongeoorloofde aanvallen, daar deze vaak ontaarden in een gevecht. ‘Van uit onze verantwoordelijkheid naar land en volk toe kunnen wij niet anders dan op te roepen tot stringente correctie op een zodanige wijze dat dit ons nooit meer overkomt.’ AI-fractielid, Soedesh Jairam, zegt volledig achter de mening van Raveles te staan en de gemeenschappelijke verklaring te erkennen. ‘

Vooral het Ordereglement dient aangepakt te worden, daar gebleken is dat het parlement in de afgelopen periode niet naar behoren gefunctioneerd heeft en het voorval van 13 december gezien mag worden als gevolg van het niet optimaal functioneren van het parlement, zoals het niet uitschrijven van vergaderingen. Hij riep zijn collega’s op tot strikte naleving van de wettelijke regelingen binnen het parlement. De fractie van de Pertajah Luhur (PL) staat 100 % achter de verklaring van de fractie van de gezamenlijke oppositiepartijen en de regeercoalitie. Ronny Tamsiran die namens de PL het woord voerde, deed de oproep aan alle parlementariërs om hun bijdrage te leveren om inhoud te geven aan deze gezamenlijke verklaring.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

25-01-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics