Nickerie.Net, maandag 28 januari 2008


Krijgsraad Suriname verwerpt opnieuw exceptie Bouterse

PARAMARIBO – De krijgsraad heeft opnieuw een exceptie verworpen van ex-legerleider Desi Bouterse. Bij de voortzetting van het strafproces is afwijzend gereageerd op de exceptie. De stelling van de verdediging dat het uitlokken tot moord op vijftien burgers is verjaard, blijkt geen stand te houden.

De krijgsraad is het niet eens dat de het stuiten van de verjaring formeel te laat heeft plaatsgevonden. Bouterse’s advocaat, mr. Irwin Kanhai, had de exceptie ingediend tijdens de laatste zitting van de raad vorig jaar. Eerder waren reeds twee excepties verworpen, waarbij gevraagd was om onder meer het niet bevoegd verklaren van de raad.

Onder meer was gesteld dat Bouterse berecht diende te worden door het Hof van Justitie. Ten tijde van de moorden zou Bouterse politieke ambtsdrager zijn geweest. Kanhai heeft zijn conclusie gebaseerd op Bouterse’s functie als regeringsleider. Volgens de Krijgsraad was Bouterse op de eerste plaats militair. Ook de derde zittingsdag is beperkt tot de formaliteiten rond het proces.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Waterkant

28-01-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics