Nickerie.Net, maandag 28 januari 2008


Politie onderzoekt zelfmoord verdachte

Asha Chaturi, 28/01/2008

NIEUW-NICKERIE - De politie onderzoekt het geval waarbij Jerrel Baagh, 33 jaar, zichzelf met zijn riem heeft verhangen in het politiecellenhuis in Nickerie, nadat hij een uur eerder was ingesloten. De man sloeg zaterdagmiddag omstreeks een uur de hand aan zichzelf. Tegen Baagh werd aangifte gedaan door zijn concubine vanwege bedreiging met brandstichting. Hij werd door de politie opgehaald. De verdachte verkeerde bij zijn aanhouding onder invloed van alcohol en ging erg te keer.

De politie riep assistentie op en de man werd in de boeien geslagen en opgesloten in een eenmanscel. Van de politie verneemt de krant dat voordat een arrestant in de cel wordt geplaatst, hij wordt gefouilleerd op voorwerpen of zaken die schade kunnen aanbrengen. In het rijstdistrict doet sinds zaterdag het gerucht de ronde dat Baagh eerst mishandeld zou zijn door de politie.

Gewestelijk politiecommandant Kenneth Bruining kon dit bevestigen noch ontkennen tegenover journalisten. Hij heeft een diepgaand onderzoek laten instellen naar het incident. Intussen is er obductie op het lijk gelast. Uit rapportage blijkt dat Baagh door verstikking is komen te overlijden. Hij was vader van een dochter. Met zijn dood registreert Nickerie zijn eerste zelfmoordgeval dit jaar.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

28-01-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics